Архива вести
                   
29. фебруар 2016.

РУДНИК ЛЕЦЕ УПЛАТИО 27 МИЛИОНА ЗА РУДНУ РЕНТУ

Медвеђа - Рудник олова, цинка и злата „Леце" код Медвеђе уплатио је на име рудне ренте 27 милиона динара, што је прва уплата тог рудника за накнаду за коришћење минералне сировине од 2009. године, изјавила је компанији Лајфстон капитал (Lifestone Capital LC), која од прошле године управља рудником.

29. фебруар 2016.

ДОНАЦИЈА ЈАПАНА ЗА ОПШТИНЕ ПОГОЂЕНЕ ИЗБЕГЛИЧКОМ КРИЗОМ

Бујановац, Прешево - Влада Јапана обезбедиће око 537.000 евра за унапређење здравствене заштите и заштите животне средине у Србији, нарочито у општинама погођеним избегличком кризом, саопштила јапанска амбасада.

29. фебруар 2016.

КОНКУСРИ ФОНДАЦИЈЕ ЗА ОТВОРЕНО ДРУШТВО

У току је јавни конкурс за програме: Сузбијање екстремизма, Положај етничких мањина, Инклузија Рома, Положај и права припадника ЛГБТ заједнице.

29. фебруар 2016.

САВРЕМЕН САЈТ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

Пратећи савремене токове у пољопривреди и новим технологијама, Удружење новинара за пољопривреду АГРОПРЕС представило је свој нови сајт. Овај пројекат подржало је Министарство културе и информисања Републике Србије.

25. фебруар 2016.

РТС ЗА „НАШУ РАДОСТ“ ДОНИРАО ТЕЛЕВИЗОРЕ

Део победничког тима, који је у име југа централне Србије у Новогодишњем програму, Радио телевизије Србије, освојио награде за становнике тих општина стигао до села у општини Бујановац, где је обрадовао најмлађе.

22. фебруар 2016.

ШВАЈЦАРСКА И ЕУ ДОНИРАЛЕ ПРЕШЕВУ КАМИОН ЗА ОДНОШЕЊЕ СМЕЋА

Нови камион за прикупљање смећа, који је набављен средствима Европске уније и Владе Швајцарске преко програма Европски ПРОГРЕС уручен је Јавно комуналном предузећу „Моравица“ из Прешева. Камион је уручен испред Прихватног центра за избеглице и мигранте.

19. фебруар 2016.

САРАДЊА ПРЕШЕВА И ЗРЕЊАНИНА

Зрењанин - Делегација општине Прешево боравила је у Зрењанину као гост градске администрације тога града. Циљ посете је био да се чланови делегације из Прешева упознају са примером добре праксе у области рада Географско-информационог система ГИС.

18. фебруар 2016.

ЈКП МОРАВИЦА ДОБИЈА КАМИОН ЗА ПРИКУПЉАЊЕ И ОДЛАГАЊЕ СМЕЋА

Прешево – Јавно комуналном предузећу Моравица из Прешева данас ће бити уручен нови камион за прикупљање и одлагање смећа, који је набављен средствима Европске уније и Владе Швајцарске, а преко програма Европски ПРОГРЕС.

18. фебруар 2016.

КОНФЕРЕНЦИЈА „РАДНЕ ПРАКСЕ КАО МОСТ ИЗМЕЂУ СВЕТА ОБРАЗОВАЊА И СВЕТА РАДА“

Београд - Позивамо Вас на конференцију „Радне праксе као мост између света образовања и света рада" на којој ће бити представљени резултати и ефекти пројекта „ПРАКСАМ – Увођење младих у свет рада кроз радне праксе", који је финансијски подржало Министарство омладине и спорта, а који је реализован у партнерству са Привредном комором Србије.

17. фебруар 2016.

БУЈАНОВАЦ: МУЛТИЕТНИЧКО КУЛТУРНО ЛЕТО

Бујановац - Бујановац је мултиетнички град који се поноси својом богатом културном традицијом, а бујановачки Дом културе је место где се остварује културна мисија спајања различитих етничких група које живе у тој општини.

  Следећа страна»