Архива вести
                   
30. септембар 2020.

МЛАДИ ЗА ОБНОВУ И ОЧУВАЊЕ ШУМА ДОЛИНЕ РЕКЕ ПЧИЊЕ – ПОЧЕЛА ПРИЈАВА ЗА СЕМИНАРЕ

Удружење младих „Наш свет, наша правила“реализује прву главну активност у оквиру пројекта „Млади за обнову и очување шума Долине реке Пчиње“, која обухвата тродневне семинаре за младе, узраста од 13 до 18 година са подручја Пчињског округа.

30. септембар 2020.

СРЕДЊОШКОЛСКИ ЖИВОТ ТОКОМ ПАНДЕМИЈЕ

Како је изгледао образовни процес током ванредног стања? Колико је био ефективан? Које су последице карантина по ученике? Како су ученици проводили слободно време током ограничења слободе кретања?

30. септембар 2020.

СРБИ И АЛБАНЦИ ЗАЈЕДНО ПОДИЖУ СПОМЕНИК ПОКОЈНОМ КОМШИЈИ

Бујановац, Дечани - Рођени Дечанци Зоран Петровић и Радован Милошевић, који су покренули акцију да се недавно преминулом последњем Србину у Дечанима, Бошку Ћирићу, подигне споменик на православном гробљу у тој вароши, су казали да се акцији прикључило и неколико Албанаца из тог градића, преноси Бета.

30. септембар 2020.

ПУМПЕ КРИВЕ ЗА ПОПЛАВЕ У ЦЕНТРУ БУЈАНОВЦА

Бујановац – Неће више бити поплава и изливања канализације у центру Бујановца, обећао је грађанима Ружди Халили, директор ЈП „Комуналац“, после још једне поплаве у центру Бујановца коју је прузроковала киша.

29. септембар 2020.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА КАНДИДОВАЊЕ ПРОЈЕКАТА РАДИ ФИНАНСИРАЊА УНАПРЕЂЕЊА ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ У ОБЈЕКТИМА ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА У ЈЕДИНИЦАМА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ И ГРАДСКИМ ОПШТИНАМА (РОК: 12. НОВЕМБАР 2020)

Министарсво рударства и енергетике је 28. септембра расписало јавни позив за кандидовање пројеката ради финансирања унапређења енергетске ефикасности у објектима од јавног значаја у јединицама локалне самоуправе, као и градским општинама.

29. септембар 2020.

КОНКУРС ЗА НОВИНАРСКУ НАГРАДУ „ЂОКО ВЈЕШТИЦА"(РОК: 20. ОКТОБАР 2020)

Удружење новинара Србије (УНС) је расписало конкурс за новинарску награду „Ђоко Вјештица“ за 2020. годину.

29. септембар 2020.

МЕШТАНИ БОЖИЊЕВЦА И ДАЉЕ БЕЗ ВОДЕ, УЛИЧНЕ РАСВЕТЕ И КОНТЕЈНЕРА

Бујановац - Готово годину дана од када је Општина Бујановац потписала уговор са локалном фирмом за  изградњу бустер станице, која би довела воду до педесетак домаћинстава у селу Божињевац, агонија мештана се наставља, јер на месту предвиђеном за постројење нема ничег осим зјапеће рупе.

29. септембар 2020.

У ОВОЈ ГОДИНИ СМАЊЕН БРОЈ РАДНИКА НА ЦРНО У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ

Лесковац - Упрвих осам месеци ове, као и у истом периоду прошле године, инспекција рада је на подручју Јабланичког округа обавила готово исти број од око 1.300 наџора рада на црно. У прошлој години је затечено око 300 радника, док је у овој само 80, показују подаци Одсека инспекције рада за Јабланички округ.

28. септембар 2020.

Е-ОБУКА „СИСТЕМ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ И ПРИМЕНА НАЧЕЛА ДОБРОГ УПРАВЉАЊА“ (РОК: 6. ОКТОБАР 2020)

Стална конференција градова и општина - Савез градова и општина Србије (СКГО) организује е-обуку (учење на даљину) на тему „Систем локалне самоуправе и примена начела доброг управљања“.

28. септембар 2020.

БАЛКАНСКА МРЕЖА ЗА РАЗВОЈ ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА РАСПИСАЛА ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ЗА AD-HOC ГРАНТОВE ЗА ПОДРШКУ (Рок: 30. јун 2021)

Балканска мрежа за развој цивилног друштва је расписала конкурс за доделу ad-hoc подршке која представља инструмент основан да обезбеди брзо финансирање непосредних потреба ОЦД-а или иновације за унапређење простора деловања цивилног друштва када нема довољно времена за рад кроз стандардни поступак додељивања грантова.

  Следећа страна»