Архива вести
                   
28. jануар 2014.

ИЗГОРЕО КРАЉЕВ КОНАК У МАНАСТИРУ ПРОХОР ПЧИЊСКИ

Бујановац - Заменик председника општине Бујановац, Стојанча Арсић, је изјавио да је у пожару који је избио јуче пре подне изгорео Краљев конак у манастиру Прохор Пчињски.

28. jануар 2014.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 28.01.2014.

Позивамо вас да у четвртак 30. и петак 31. јануара испратите радну посету Зорана Станковића, председника Координационог тела општинама Бујановац и Прешево. Планиране активности за четвртак 30. јануар (Бујановац)...

27. jануар 2014.

ПРИВРЕДА ЈАБЛАНИЧКОГ И ПЧИЊСКОГ ОКРУГА

Лесковац - „Макроекономско окружење у коме се налазе градови Лесковац и Врање представља отежавајући фактор за привреднике, нарочито због тога што на овом подручју има 11 општина које спадају у неразвијене.

27. jануар 2014.

МУП СРБИЈЕ О ИНЦИДЕНТУ У ПРЕШЕВУ

Београд-Прешево - МУП Србије саопштио је да је у недељу у 7.40 часова, у Прешеву, држављанин Норвешке Т. С. К. (1975) напао  припадника Жандармерије, који је био на дужности, и том приликом му циглом задао више удараца у главу, а потом одузео пушку.

24. jануар 2014.

ОНЛАЈН ОБУКА ЗА ГРАДСКУ АДМИНИСТРАЦИЈУ

Лесковац-Врање - Стална конференција градова и општина (СКГО), уз подршку УСАИД-а, покренула је прву онлајн (интернет) обуку за око 80 запослених у градским и општинским администрацијама у Србији.

24. jануар 2014.

ПОЧЕТАК КАМПАЊЕ „НАЂИ ВРЕМЕНА“

Београд – У оквиру Европске недеље превенције рака грлића материце, у Врању, Прешеву и Бујановцу ће почети кампања „Нађи времена“, која има за циљ инфорисање и едукацију јавности о важности очувања и унапређења здравља жена.

23. jануар 2014.

ЛАЗАРЕВАЧКО-ПРЕШЕВСКИ ШВЕРЦ ДРОГЕ

Београд-Прешево - Београдска полиција, у сарадњи са припадницима полиције из Лазаревца, након вишемесечног оперативног рада, ухапсила је Ђ. Ј. (1984) из Лазаревца и Ћ. Т. (1973) из Прешева, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћене производње и стављања у промет опојних дрога.

22. jануар 2014.

НОВИ КОРИСНИЦИ ДОНАЦИЈА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „СТВАРАНЈЕ НОВИХ МОГУЋНОСТИ ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ У ЈУЖНОЈ СРБИЈИ“

Крајем децембра 2013. године, у сали Скупштине општине Врање потписан је 31 уговор о донацији у оквиру пројекта „Стварање нових могућности за запошљавање у јужној Србији“. Пројекат се финансира средствима „Fondation Caritas Luxembourg“  и града Врања.

22. jануар 2014.

УНАПРЕЂЕЊЕ ПРИСТУПА ЗДРАВСТВЕНОЈ И СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ НАЈУГРОЖЕНИЈЕГ СТАНОВНИШТВА У ЈУЖНОЈ СРБИЈИ

Пројекат имплементира  НВО „Праксис“ из Београда а његов циљ је  подизање  свести  о питањима безбедности, здравља и дискриминације међу потенцијалним  тражиоцима заштите  и локалним становништвом у Пчињском региону, односно у општинама Врање, Бујановац, Сурдулица и Владичин Хан. 

22. jануар 2014.

ПОБОЉШАЊЕ УСЛОВА РАДА РОМСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У ЈУЖНОЈ СРБИЈИ У ОБЛАСТИ САКУПЉАЊА СЕКУНДАРНИХ СИРОВИНА

Пројекат имплементира НВО "ЈУРОМ" из Ниша, а његов  примарни циљ је  стварање нових могућности за запошљавање сакупљача секундарних сировина, јачањем техничких и управљачких капацитета Удружења сакупљача секундарних сировина.

  Следећа страна»