Архива вести
                   
30. мај 2014.

ПОМОЋ ОПШТИНЕ ПРЕШЕВО УГРОЖЕНИМ ОД ПОПЛАВА У СРБИЈИ

Начeлник за ванредне ситуације општине Прешево нас је обавестио да је општински штаб за ванредне ситуације те општине донео одлуку да се угроженим од полава у општини Љиг пошаље 17.280  литара воде. Један члан штаба општине Прешево отишао је заједно са камионом да би  предао воду члану општинског штаба Љиг.

30. мај 2014.

АИДА ЧОРОВИЋ НА ЗАВРШНИЦИ ТРИБИНА О МАЊИНСКИМ ПРАВИМА У БУЈАНОВЦУ И ПРЕШЕВУ

Серија трибина о проблемима права жена на југу Србије наставља се 30.05.2014. године одржавањем три трибине о правима жена на часовима грађанског васпитања у Средњој школи „Свети Сава“  у Бујановцу и Гимназији „Скендербег“ у Прешеву, са учешћем Аиде Ћоровић, народне посланице, активисткиње за људска права и бивше координаторка невладине оргнаизације Урбан Ин из Новог Пазара. Трибине се одржавају у оквиру завршних активности на  пројекту „Изјендачи ме“,  чији је циљ унапређење свести грађана о значају поштовања права мањина.

30. мај 2014.

РАНГ ЛИСТА НА КОНКУРСУ ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА ЗА УПИС НА СТУДИЈЕ НА УНИВЕРЗИТЕТУ У НОВОМ САДУ - 2014

Кандидати чија се имена и презимена налазе изнад црвене линије изабрани су да полажу пријемне испите на факултетима Универзитета у Новом Саду а они кандидати чија сe имена и презимена налазе испод црвене линије нису.

 

28. мај 2014.

„СИМПЕН“ ИЗ БУЈАНОВЦА СТАНОВНИШТВУ ПОПЛАВЉЕНОГ ПОДРУЧИЈА ДОНИРА ДУШЕКЕ И ЈАСТУКЕ

Предузеће за производњу сунђера и нетканог текстила је ставило на располагање Црвеном крсту Србије 500 душека и 115 јастука као донацију за помоћ поплавом угроженом становништву.

28. мај 2014.

У МЕДВЕЂИ НАЈБОЉЕ ПЛАТЕ НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Медвеђа - Највећи просек зарада без пореза и доприноса у априлу у Јабланичком округу остварен је у општини Медвеђа, 41.256 динара, док је на зачељу у прошлом месецу било Власотинце са 28.808 динара. У Бојнику, запослени су у примили 33.769, Црној Трави 31.605, а Лебану 32.016 динара.

27. мај 2014.

ПОЉОПРИВРЕДА ПРЕТРПЕЛА ОГРОМНУ ШТЕТУ

Ниже температуре и већа количина падавина током априла и маја нанеле су штету воћарима Јабланичког округа, а принос појединих врста, према проценама стручњака, биће умањен за чак 70 процената.

27. мај 2014.

ПРИЈАТЕЉИ НИШВИЛА ПОМАЖУ СРБИЈИ

Подршка становништву Србије угроженом у поплавама стиже и од джезера из Европе и света, пријателја „Nishville Jazz festivala”.

Чланови „Brussels Jazz Orchestra” позвали су све пријатеље, фанове и људе добре воље да се солидаришу са грађанима Србије који су у поплавама остали без својих домова.

27. мај 2014.

ХАПШЕЊЕ У ПРЕШЕВУ ЗБОГ МАРИХУАНЕ

Прешево - Заједничким радом полиције у Прешеву и Бујановцу,  у селу код Прешева, у кући Ш. В. (1994),  заплењено је 3.383 грама материје за коју се сумња да је марихуана, саопштила је врањска Полицијска управа.

27. мај 2014.

ДОДАТНО ОБАВЕШТЕЊЕ - КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА ЗА УПИС НА СТУДИЈЕ НА УНИВЕРЗИТЕТУ У НОВОМ САДУ 2014

Према мишљењу Министарства просвете, науке и технолошког развоја, кандидат за студентску стипендију из општине Бујановац, Арт Мустафа, не испуњава формалне услове конкурса. 

26. мај 2014.

ОПШТИНА БУЈАНОВАЦ ОРГАНИЗОВАЛА СКУПЉАЊЕ ПОМОЋИ ЗА ПОПЛАВЉЕНЕ

Бујановац - Општина Бујановац упућује помоћ угроженом становништву у општинама Параћин,Смедеревска Паланка и Деспотовац.

  Следећа страна»