Архива вести
                   

ДОГОВОР КОМШИЈА

13. јули 2012.

Нова локална власт у Бујановцу, коју чине Демократска партија, Група грађана Стојанча Арсић и коалиција око ДС-а формирана је без утицаја и притисака са стране. Председник општине Бујановац и лидер ДП-а Нагип Арифи, оценио је да се ради о "договору комшија, Албанаца и Срба". "Боље је сести и договорити се са комшијом, него да долази неки посредник и врши притисак", нагласио је Арифи, који сматра да је то "једини начин да грађани општине Бујановац виде да ми можемо заједно да радимо и живимо". "Међународна заједница може само да нам помогне, па и Влада Србије и сви донатори", рекао је Арифи и истакао да се за стварање мултиетничке власти у Бујановцу заложио и народни посланик Риза Халими. Према речима Арифија, ова коалиција и даље је отворена за друге политичке странке које имају одборнике у општини Бујановац.

"Заједнички циљ политичких странака које су ушле у ову коалицију је да дамо пуну подршку привредном развоју општине Бујановац. Нормално, има проблема, и политичких и безбедоносних, али ми ћемо свакако дати наш допринос да у општини Бујановац ситуација буде мирна и стабилна", нагласио је Арифи.

Он као приоритет локалне власти види економски развој, али и чистији Бујановац. "Влада Србије требало би да обрати више пажње на Бујановац", поручио је Арифи, који очекује и "пажњу донатора, пре свега УСАИД и ХЕЛП програма". "Треба нам стварна помоћ да би наша привреда била конкурентна, не на нивоу Европе, него бар у овом региону", иyјавио је Арифи.

Упитан о односима Срба и Албанаца у Бујановцу, Арифи је одговорио да међу становништвом никада није било проблема. "Овде у Бујановцу између Срба и Албанаца никад није било проблема, ни за време сукоба и рата у бившој Југославији. "Проблеми не постоје између мештана, али се лако може манипулисати са онима који имају економских проблема.

Заменик председника општине Бујановац Стојанча Арсић изјавио је да је "добро" што је мултиетничка коалиција у Бујановцу формирана на време и без мешања са стране. "Ми смо за непуних месец дана направили коалицију и коалициони споразум, конституисали локалну самоуправу и изабрали све њене органе", истакао је Арсић.