Архива вести
                   
29. април 2015.

ЕВРОПСКИ ПРОГРЕС: ОДОБРЕНИ ПРВИ ПРОЈЕКТИ ЗА МАЛА И СРЕДЊА ПРЕДУЗЕЋА

Пријепоље - Управни одбор развојног програма Европски ПРОГРЕС одобрио је на јучерашњем састанку финансирање пет пројеката за пружање подршке кластерима укупне вредности 198.000 евра, од чега ће Европска унија и Влада Швајцарске обезбедити 174.000 евра, а преосталих 24.000 евра сами кластери. Овим пројектима ће бити подржано 28 малих и средњих предузећа на југоистоку и југозападу земље а очекује се да кроз реализацију активности  буде отворено најмање 15 нових радних места, те да се повећа промет и извоз за најмање 5 одсто.

29. април 2015.

“JAZZ DAY" У НИШУ И ВРАЊУ

Ниш - Светски дан џеза, 30. април, „Нишвил” ће обележити концертима у Нишу и Врању, на којима ће наступити музичари из Бујановца, Врања, Лесковца и Ниша.

29. април 2015.

МИЛКОВИЋ НА ЧЕЛУ УО ВЕТЕРИНАРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ

Бујановац – Миодраг Милковић, директор Ветеринарске станице у Бујановцу, нови је председник Управног одбора Ветеринарске коморе Србије.

28. април 2015.

ЦАРИНИЦИ У НЕСЕСЕРУ ОТКРИЛИ ВИШЕ ОД 90.000 ЕВРА

Прешево -  На граничном прелазу Прешево цариници су открили више од 90.000 евра сакривених у женском несесеру, за које није постојала потврда о пореклу новца, од којих је заплењено више од 70.000 евра, саопштила је Управа Царине.

28. април 2015.

ПОЧЕЛА СЕЧА СТРУЈЕ НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Врање - Електродистрибуција Врање упутила је ових дана последње опомене на адресе 7.922 купца из категорије домаћинстава, као 944 фирми са југа Србије.

28. април 2015.

НОВА РЕШЕЊА У ОБЛАСТИ ПОРОДИЧНИХ ПЕНЗИЈА

Београд - Промене у Закону о ПИО, које важе од ове године, донеле су нова решења у области породичних пензија.На породичне пензије више неће моћи да рачунају удовице или удовци који у тренутку смрти супружника буду млађи од 45 година.

28. април 2015.

ГРАЂАНИ СА ЈУГА И ИСТОКА СРБИЈЕ НАЈВИШЕ ОДЛАЗЕ ИЗ ЗЕМЉЕ

Београд - Према публикацији „Србија у процесу спољних миграција“, аутора Владимира Станковића, у издању Републичког завода за статистику, по регионима највише људи на раду у иностранству последњих година је било из јужне и источне Србије, нешто више од 110.000, затим из Шумадије и западне Србије око 104.000, док је упола мање Војвођана и Београђана.

27. април 2015.

СУБВЕНЦИЈЕ СТОЧАРИМА ИЗ БУЈАНОВЦА

Бујановац - За подршку Програму спровођења пољопривредне политике и руралног развоја за ову годину локална самоуправа у Бујановцу определила је из буџета 11 милиона динара, рекао је Нагип Арифи, председник Општине Бујановац. Од укупног износа, Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу  партиципираће са четири милиона динара.

27. април 2015.

МЕНТОРСТВO ЗА ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА

Бујановац – НВО „Ресурс центар“ из Бујановца, који већ стекао искуство у спровођењу обука чланова организација цивилног друштва,  прошлог петка је успешно организовао радионицу која се односила на стратешку комуникацију са медијима.

24. април 2015.

ИНСПЕКЦИЈА ОТКРИЛА 62 РАДНИКА „НА ЦРНО” У ФАБРИЦИ У БУЈАНОВЦУ

Бујановац - Министарство за рад и запошљавање Републике Србије саопштило је да је Инспекторат за рад у једном производном погону у Бујановцу открио да 62 особе раде „на црно", али није наведено о ком погону се ради.

  Следећа страна»