Архива вести
                   
27. фебруар 2013.

ПРОМОЦИЈА СТИПЕНДИЈА У ПРЕШЕВУ И БУЈАНОВЦУ (ВИДЕО)

Позивамо вас да у четвртак 28. фебруара у Прешеву и Бујановцу  присутвујете промоцији програма стипендирања младих из општина Прешево и Бујановац на факултетима Универзитета у Новом Саду. Почетак догађаја је у 12 часова у средњој техничкој школи Прешево, приказивањем филма о стипендистима.

27. фебруар 2013.

ЦРВЕНИ КРСТ СРБИЈЕ УПУТИО ПОМОЋ УГРОЖЕНОМ СТАНОВНИШТУ У ОПШТИНАМА БУЈАНОВАЦ И ПРЕШЕВО

Београд - Црвени крст Србије упутио је данас помоћ становништву угроженом поплавама у Бујановцу и Прешеву. Како је наведено у саопштењу Црвеног крста Србије, помоћ се састоји од 170 хигијенских породичних пакета, 170 литара концентрованог дезинфекционог средства, 130 пари гумених чизама и шест сетова за одржавање колективне хигијене.

27. фебруар 2013.

ВОДА СЕ ПОВЛАЧИ ИЗ ПЧИЊСКОГ ОКРУГА

Бујановац и Прешево - Ситуација у Пчињском округу, који је најугроженији поплавама, нормализује се, изјавио је начелник тог округа на југу Србије Будимир Михајловић, али је додао да постоји страх од нових поплава ако поново падне киша.

26. фебруар 2013.

ИНТЕРВЕНТНА ПОМОЋ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА

Делегација Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу обишла је поплављена села Левосоје и Осларе код Бујановца и том приликом угроженима уручила интервентну помоћ у најосновнијим животним намирницама и плинским боцама.

26. фебруар 2013.

ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА ПРОЈЕКТА „СПОРТ У ШКОЛЕ“

Делегација министарства омладине и спорта на челу са државним секретаром за спорт Предрагом Перуничићем посетила је општину Прешево и Бујановац, које ће бити укључене у пројекат „Спорт у школе", чији је циљ повратак деце у школске сале.

25. фебруар 2013.

КАЛАНОВИЋ: ПОДРШКА ИЗГРАДЊИ ПОРОДИЛИШТА У ПРЕШЕВУ

Министарка регионалног развоја и локалне самоуправе Верица Калановић изјавила је у петак да ће Министарство на чијем је челу финансијски помоћи изградњу породилишта у Прешеву, као и да ће интезивирати сарадњу на планирању индустријске зоне.

25. фебруар 2013.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 25.02.2013.

Позивамо вас да испратите посету Прешеву, Бујановцу и Медвеђи 26. i 27. фебруара делегације Министарства омладине и спорта а поводом  увођења програма „Спорт у школе“ који обухвата основце од првог до четвртог разреда.

У прилогу вам достављам агенду догађаја

22. фебруар 2013.

КАЛАНОВИЋ У ПРЕШЕВУ О ЕКОНОМСКОМ И РЕГИОНАЛНОМ РАЗВОЈУ

Београд - Министарка регионалног развоја и локалне самоуправе Верица Калановић боравиће данас у Прешеву, где ће учествовати на трибини посвећеној економском и регионалном развоју Прешева, Бујановца и Медвеђе.

21. фебруар 2013.

Конкурс за доделу стипендија за упис на студије на Универзитету у Новом Саду 2013

Служба Координационог тела, у складу са дефинисаним приоритетима, а посебно залажући се за побољшање квалитета образовања на територији општина Прешево и Бујановац, расписује конкурс за доделу  студентских стипендија за младе са пребивалиштем на подручју општина Прешево и Бујановац.

21. фебруар 2013.

„ФОТОГРАФИЈА, НАЈБОЉИ ДОКАЗ МУЛТИЕТНИЧКОГ ЖИВОТА“

У Дому културе у Бујановцу, организација  „Хоризонти" је у суботу  представила изложбу фотографија младих из Бујановца. Изложба је део пројекта „Фотографија, најбољи доказ за мултиетнички живот" који финансира Служба Координационог  тела Владе Републике Србије  за општине Прешево Бујановац и Медвеђа.

  Следећа страна»