Архива вести
                   
30. јун 2009.

30.6.2009.год.

Делегација коју чине представници невладиних организација и локалне самоуправе  Бујановца жели да се у Зрењанину упозна са добрим искуствима сарадње локалне власти и невладиног сектора, изјавила је члан те делегације Лидија Јањић.

26. јун 2009.

26.6.2009.год.

У наредних шест месеци на подручју општине Медвеђа ће на јавним радовима бити ангажовано шездесет шест радника са евиденције Националне службе за запошљавање. Према уговору који је недавно потписан са Министарством за економију и регионални развој, они ће радити на неколико појеката овдашњег Дома здравља, Туристичке организације и ЈКП „Обнова". Укупна вредност ових радова је око девет милиона динара.

24. јун 2009.

24.6.2009.год.

Немачка невладина организација „Арбајтер-Самаритер-Бунд“, заједно са Комесаријатом за избеглице Србије, потписала је јуче Меморандум о разумевању са општинама Гаџин Хан, Сурдулица, Медвеђа, Куршумлија и Блаце и Центрима за социјални рад.

22. јун 2009.

22.6.2009.год.

На подручју шест општина неразвијеног Јабланичког округа, Лесковцу, Лебану, Бојнику, Медвеђи, Власотинцу и Црној Трави, ускоро почиње реализација јавних радова укупне вредности од 91,5 милиона динара, а биће запослен 661 радник. Крајем прошле недеље у Лесковцу је закључен 21 уговор у вредности око 76 милиона динара за извођење радова у тој средини, као и у Бојнику, Лебану и Медвеђи. Истовремено је у Власотинцу закључено 7 уговора вредних 15,5 милиона динара за реализацију пројеката у тој општини, као и у општини Црна Трава.

19. јун 2009.

19.6.2009.год.

Јавни радови на уређењу локалних путева и пошумљавању површина страдалих у пожарима у општини Бујановац, у вредности од 15 милиона динара, биће реализовани у наредна четири месеца. Уговор о извођењу јавних радова за уређење путева потписан је на три милиона динара, док је  уговор о пошумљавању површина страдалих у пожарима потписан на 11,8 милиона динара. Јавно предузеће "Србијашуме" обезбедило је донацију од 2,5 милиона динара за садни материјал, поправку путева и стручни надзор приликом пошумљавања. Потписници уговора о јавним радовима су председник општине Бујановац Шаип Камбери, Дирекција за изградњу Бујановца и Национална служба за запошљавање из Врања, са чије евиденције ће бити запослено 125 радника.

15. јун 2009.

ИЗВОЂЕЊЕ МУЗИЧКЕ БАЈКЕ “ПЕЋА И ВУК” У БУЈАНОВЦУ И МЕДВЕЂИ - 11. 06. 2009.

Након одличног пријема „Петра Пана“, прве дечје представе која је после низа година одиграна пред око 750 деце у Бујановцу и Прешеву, Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, у циљу оснаживања културних и образовних садржаја за најмлађе, организовало је 11. јуна у Бујановцу и Медвеђи представу „Пећа и вук“, у извођењу Дувачког квинтета Београдске филхармоније.

15. јун 2009.

14.6.2009.год.

У селу Жбевац, које се налази на пола пута између Бујановца и Врања, изграђене су три фабрике слаткиша које послују у оквиру кондиторске индустрије "Кондива".  У фабрикама, у којима се годишње произведе 500 тона најквалитетнијих чоколадних десерата, наполитанки, бомбона и карамела, запослено је више од 200 младих радника прехрамбене и пољопривредне струке из Жбевца и околних села.

12. јун 2009.

12.6.2009.год.

Заменик директора Народне канцеларије председника Републике Србије Дејан Маринковић и представници „Теленор" фондације су поклонили ОШ „Партизански дом" у селу Бучумет, општина Медвеђа, рачунар са монитором, дигитални фотоапарат, аудио и видео опрему, географске карте, глобус и комплете за математику. Ово је тринаеста школа која је уз помоћ „Теленор" фондације, а у оквиру пројекта Народне канцеларије „Пробудимо ИТ Србију," добила мултимедијалну опрему и дидактичка средства.

10. јун 2009.

Саопштење за медије, 10. јун 2009. ИЗВОЂЕЊЕ МУЗИЧКЕ БАЈКЕ “ПЕЋА И ВУК” У БУЈАНОВЦУ И МЕДВЕЂИ

Након одличног пријема „Петра Пана“, прве дечје представе која је после низа година одиграна пред око 750 деце у Бујановцу и Прешеву, Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа наставља са организовањем културних и образовних садржаја за најмлађе.  Тим поводом, Координационо тело организује представу „Пећа и вук“, у извођењу Дувачког квинтета Београдске филхармоније  у четвртак, 11. јуна, у Дому културе у Бујановцу у 10:00 часова и у Дому културе у Медвеђи у 16:00 часова.

8. јун 2009.

6.6.2009. год.

Амбасадор Јапана Тошио Цунoзаки је заједно са председником општине Бујановац Шаипом Камберијем засадио два дрвета пријатељства у центру Бујановца. Манифестацији су присуствовали директори основних школа које учествују у пројекту „Чиста околина“, који Влада Јапана финансира са 100.000 евра. Цунозаки је посетио и основне школе „Бранко Радичевић“ и „Наим Фрашери“ у Бујановцу, чији ученици, као и ученици Основне школе „Десанка Максимовић“ из Биљаче, учествују у пројекту.

  Следећа страна»