Архива вести
                   
28. децембар 2012.

Новогодишња честитка проф. др Зорана Станковића (Видео)

Становницима Прешева, Бујановца и Медвеђе председник Координационог Владе Републике Србије, проф. др Зоран Станковић честитао је Нову годину. Он је грађанима ове три општине пожелео успешну и срећну годину у којој ће остварити личне и професионалне циљеве.

27. децембар 2012.

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ - 27.12.2012.

Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа саопштава да је у нашој јавности подигнута непотребна тензија запаљивим, претећим изјавама бивших припадника расформиране „Ослободилачке војске ПБМ“.

26. децембар 2012.

УСПЕШНА ПРОТЕКЛА ГОДИНА И ПЛАНИРАНЕ АКТИВНОСТИ ЗА НАРЕДНУ

Служба Координационог тела анализирала је рад и резултате  у 2012. години и припремила предлог плана активности за наредну годину. Ове године први пут су обезбеђена бесповратна средства за развој малих и средњих предузећа, предузетника и пољопривредних задруга. Седам фирми из Бујановца, пет из Прешева и три из Медвеђе добиле су 40 милиона динара.

24. децембар 2012.

„МЕГАЛ“ ИЗВЕЗАО 60 ОДСТО ПРОИЗВОДЊЕ

Извор: Блиц / Предузеће за производњу котлова „Мегал“ из Бујановца, током последњих пет дана ове године, у потпуности ће испунити програм производње и купцима у земљи и иностранству отпремити и последње уговорене количине котлова. „Мегал” је релативно брзо, уз помоћ кредита Фонда за развој, стао на ноге. За 2013. годину планирана је за 20 одсто већа производња.

20. децембар 2012.

ВОЈСЦИ ПОТРЕБНИ ПРОФЕСИОНАЛЦИ

Извор: Преглед / Министарство одбране расписало је конкурс за  пријем више од 4.000 професионланих војника - младића и девојака у јединице  Војске Србије у двадесетак места у Србији. Траже се артиљерци, пешадинци, инжињерци као и професионални војници за   техничку, саобраћајну и телекомуникацијску службу, наводи се у тексту  конкурса објављеном на сајту Министарства одбране.

17. децембар 2012.

КООРДИНАЦИОНО ТЕЛО ПРОСЛАВИЛО 12 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа прославило је 12 година од оснивања. Гостима је у Бујановачкој бањи представљен документарни филм...

17. децембар 2012.

ЗАВРШЕНА ПРВА ФАЗА ГРАЂЕВИСКИХ РАДОВА У ВАНБОЛНИЧКОМ ПОРОДИЛИШТУ У ПРЕШЕВУ

У Прешеву, у понедељак 17. децембра обележен je завршетак прве фазе грађевинских радова на ванболничком породилишту.  У приземљу зграде биће одељење гинекологије, а на спрату две сале за порођаје и стационарни блок. Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа и Министарство здравља уложили су до сада по 20, а општина Прешево 10 милиона динара.

14. децембар 2012.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 14.12.2012.

Позивамо вас да у понедељак 17. децембра испратите догађај поводом завршетка грађевинских радова на ванболничком породилишту у Прешеву у оквиру Дома здравља с почетком у 12 часова. Обиласку ванболничког породилишта присуствоваће председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Зоран Станковић, државни секретар у Министарству здравља, Симо Вуковић, представник међународне заједнице, Рагми Мустафа, председник општине Прешево и Бујар Зулфију, директор Дома здравља Прешево који ће том приликом дати изјаве за медије.

Агенда

12. децембар 2012.

МЛАДИ ПОМАЖУ КОЛЕКТИВНОМ ЦЕНТРУ

Извор: Народне новине – Ниш / Бујановац - Становници колекгивног центра"Салваторе"у Бујановцу су добили пакете са зимском гардеробом. Поводом 5. децембра, Међународног дана волонтера, учесници YouthBuild програма поделили су им помоћ која је прикупљена током хуманитарне акције. Мултиетничка група од 47 младих који учествују у YouthBuild програму, ког спроводе Грађанске инцијативе, покренула је акцију прикупљања хуманитарне помоћи колективном центру "Салваторе". Заједно са Омладинским центром за младе (АWО) из Бујановца прикупљено је 48 пакета хуманитарне помоћи током једнонедељне акције.

10. децембар 2012.

ПРЕДСЕДНИК КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА ЗА ОПШТИНЕ ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДЕВЕЂА, ЗОРАН СТАНКОВИЋ, ПОСЕТИО СТУДЕНТЕ СТИПЕНДИСТЕ ТОГ ТЕЛА

Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Зоран Станковић, посетио је прву и другу генерацију стипендиста Координационог тела који студирају на Навосадском Универзитету.

  Следећа страна»