Архива вести
                   
28. jануар 2019.

СВЕТИ САВА: ДУХОВНА АКАДЕМИЈА И ШКОЛСКА ПРИРЕДБА

Бујановац – „Свети Сава нам је ставио до знања ко смо, чији смо и шта је „српска кућа“ – следимо његов пут“, поручено је са Светосавске духовне академије, коју је у Дому културе организовала бујановачка Црквена општина поводом Дана Светог Саве.

25. jануар 2019.

КОМЕСАРИЈАТ: У ПРИХВАТНИМ И ЦЕНТРИМА ЗА АЗИЛ СМЕШТЕНО 4.122 МИГРАНАТА

Бујановц – Према подацима републичког Комесаријата за избеглице и миграције у 16 прихватних центара и центара за азил у Србији тренутно је укупно смештено 4.122 миграната, од којих је 399 школске деце која похађају наставу у градовима у којима су смештена.

25. jануар 2019.

КЛУБ ПРИВРЕДИКА, ГОДИНУ И ПО ОД ОСНИВАЊА

Бујановац – Годину и по дана од оснивања Клуба привредника у Бујановцу, главни иницијатор удруживања директора неколико бујановачких фирми, народни посланик Ненад Митровић, оцењује да је урађено много, а отварање новог погона Јумка наводи као заслугу Клуба.

24. jануар 2019.

КОНКУРС ЗА ПОСАО У ДОМУ ЗДРАВЉА У БУЈАНОВЦУ

Бујановац – Конкурс за запошљавање лекара, медицинских сестара и немедицинског особља у бујановачком Дому здравља објављен је на сајту Националне службе за запошљавање, а према речима заменика председника општине Бујановац Стојанче Арсића...

21. jануар 2019.

БУЈАНОВАЧКИ БАСКЕТАШИ НА МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ У БЕОГРАДУ

Бујановац, Београд – Дечаци и девојчице из кошаркашког клуба Плаy 017 из Бујановца, рођени 2008. године и млађи, учествовали су на 19. Међународном мини баскет фестивалу „Рајко Жижић“ у Београду.

18. jануар 2019.

ОДБРАНА И ЦИВИЛНА ЗАШТИТА ПОНОВО У ШКОЛАМА

Београд – Министарство просвете упутило је допис средњим школама у Србији у којем их обавештава да би током другог полугодишта ђацима требало да одрже два часа посвећена одбрани, цивилној заштити и реаговању у току природних катастрофа и елементарних непогода, пише Политика.

18. jануар 2019.

ЛОКАЛНА ВЛАСТ У ПРЕШЕВУ БЕЗ ВЕЋИНЕ

Прешево – Одборница Алтеренативе за промене у Скупштини општине Прешево Фетанете Мехмеди обавестила је скупштинске органе да више није одборник те странке и да ће убудуће наступати самостално.

16. jануар 2019.

ОТВОРЕН ДРУГИ КОНКУРС РЕГИОНАЛНЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА САРАДЊУ МЛАДИХ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА (РОК: 25.01.2019)

Регионална канцеларија за сарадњу младих (РYЦО) расписала је други конкурс за предлоге пројеката који имају за циљ да допринесу процесу помирења у региону Западног Балкана, кроз дијалог и мобилност младих људи у региону.  Подстицање стварања погодне средине за сарадњу младих поставља темеље бољег друштва у региону Западног Балкана.

16. jануар 2019.

СТИПЕНДИЈЕ БРИТАНСКЕ ФОНДАЦИЈЕ - BRITISH SCHOLARSHIP TRUST 2019

Британска фондација (British Scholarship Trust) је задужбина која својим стипендијама омогућава  сусрет између Британских и младих, талентованих  истраживача са територије бивше Југославије. Циљ Фондације је да подстакне стицање и размену  знања и вештина потребних за развој младих истраживача као и да подстакне вештину критичког мишљења у различитим научним дисциплинама.

16. jануар 2019.

НОВОФОРМИРАНЕ ОПШТИНСКЕ КОМИСИЈЕ ПОЧИЊУ СА РАДОМ

Бујановац – Новоформиране општинске комисије за доделу подстицајних средстава  и вредновање пројеката из области културе, спорта и удржења грађана, према речима председника општине Шаипа Камберија, крећу са радом како би се конкурси расписали најкасније до краја јануара.

  Следећа страна»