Архива вести
                   
30. април 2010.

ПРВИ ПРОГРАМСКИ УПРАВНИ ОДБОР ЗАЈЕДНИЧКОГ ПРОГРАМА УН ЗА „ОДРЖАЊЕ МИРА И ИНКЛУЗИВНИ РАЗВОЈ“ (ПБИЛД)

У петак 30. априла у Лесковцу одржан је први Програмски управни одбор Програма за одржање мира и инклузивни развој. Овај интерсекторски програм подразумева унапређење свих сегмената живота у Јабланичком и Пчињском округу.

29. април 2010.

ОТВОРЕНА ТРАФО СТАНИЦА ИНДУСТРИЈСКЕ ЗОНЕ „СЕКТОР 6“ У БУЈАНОВЦУ

У четвртак 29. априла отворена је трафо станица у оквиру индустријске зоне  „Сектор 6“ у Бујановцу. Трафо станицу су пустили у рад директор Службе Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Ненад Ђурђевић, америчка амбасадорка Мери Ворлик и председник општине Бујановац Шаип Камбери.

28. април 2010.

28. април 2010. године

Aмеричка помоћ јужној Србији Сједињене Америчке Државе уложиле су преко УСАИД-а више од 70 милиона долара у југ Србије, највише у инфраструктуру и развој економије и културе, изјавила је америчка амбасадорка Мери Ворлик након разговора са представницима локалне самоуправе у Врању.

27. април 2010.

27. април 2010. године

Државни секретар Министарства омладине и спорта Ивана Ковачевић у посети југу Србије Регионални сајам омладинских невладиних организација „Интер-акција“ одржан је  26. априла од 9.30 до 15 часова у Врању, а своје идеје, планове и пројекте представили су млади Пчињског и Јабланичког округа, укључујући и младе албанске, ромске и српске националности из општина Прешево, Бујановац и Медвеђа.

25. април 2010.

25.4.2010. године

Ђачки Вуков сабор одржаће се у Лозници и Тршићу од 19. до 23. маја, најављено је из лозничког Центра за културу „Вук Караџић“, организатора манифестације. Гости сабора биће млади Срби, Албанци и Роми из општина Прешево и Бујановац са југа Србије, који ће 21. маја извести едукативно-уметнички програм „Ти и ја смо ми“.

20. април 2010.

20.4.2010.године

Према речима амбасадора Велике Британије у Србији Стивена Вордсворта, општине Медвеђа, Бујановац и Прешево, у коју су Србија, ЕУ и амерички УСАИД уложили укупно око 100 милиона долара, "дуго су биле закочене због људи који нису говорили, али то стање се  променило последњих година“.

15. април 2010.

15.4.2010.

Београд – Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа и министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић изјавио је јуче на форуму под називом „Југ Србије - од замрзнутог конфликта ка одрживим решењима: могућности за дугорочну интеграцију и развој региона“, да на југу Србије постоје проблеми и да Влада и Координационо тело не беже од тога. „Јако смо далеко од било каквих сукоба у Прешеву, Медвеђи и Бујановцу. У тим општинама има проблема и Влада и Координационо тело приступају им врло озбиљно“, рекао је Марковић.

13. април 2010.

13.4.2010.година

Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) саопштила је јуче да је, кроз Програм економске сигурности, обезбедила финансијску и техничку помоћ групи од 11 малих и средњих предузећа како би се представили на Међународном привредном сајму у Мостару.

12. април 2010.

РАЗВОЈНА АГЕНЦИЈА ЗА ПРЕШЕВО И БУЈАНОВАЦ ОРГАНИЗОВАЛА ЈЕ СТРУЧНУ ОБУКУ ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ

Уз финансијску подршку Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бјановац и Медвеђа, Развојна агенција за Прешево и Бујановац реализује  пројекат  „Промени се, покрени посао“. Одржана су два једнодневна тренинга (26. и 27. марта 2010.) намењена ученицима средњих школа „Сезаи Сурои“ и „Свети Сава“ из Бујановца и „Скендербег“ из Прешева. Циљ ових радионица је стручно оспособљавање средњошколаца и њихова припрема за успешно  конкурисање за посао.

8. април 2010.

ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ БОРИС ТАДИЋ ОТВОРИО РУДНИК ЛЕЦЕ У МЕДВЕЂИ

У четвртак 8. априла председник Републике Борис Тадић отворио је рудник Леце у Медвеђи. Овај рудник олова, цинка, злата и сребра није радио пуних10 година. Отварању је присуствовао  председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа и министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић.

  Следећа страна»