Архива вести
                   

БАЛКАНСКА МРЕЖА ЗА РАЗВОЈ ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА РАСПИСАЛА ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ЗА AD-HOC ГРАНТОВE ЗА ПОДРШКУ (Рок: 30. јун 2021)

28. септембар 2020.

Балканска мрежа за развој цивилног друштва је расписала конкурс за доделу ad-hoc подршке која представља инструмент основан да обезбеди брзо финансирање непосредних потреба ОЦД-а или иновације за унапређење простора деловања цивилног друштва када нема довољно времена за рад кроз стандардни поступак додељивања грантова.

Средства се могу користити за две врсте активности:

• Да се организују мисије експерата ради пружања подршке организацијама из региона Западног Балкана која је затражила стручне савете и размену искустава о одређеној теми грађанског простора;

• Да би организовали регионална окупљања ОЦД-а, актери цивилног друштва и др. заинтересоване стране како би комуницирали и размењивали идеје, заједно учили и успостављали консензус потребама и приоритетима.

Максимални износ гранта за појединачне пројекте износи 10.000 ЕУР.

Максимална средства на располагању су 340.000 ЕУР.

Рок за пријаву на конкурс је 30. јун 2021. године.

Више информација о неопходној пројектној документацији можете пронаћи  на  http://www.balkancsd.net/bcsdn-announces-a-call-for-proposals-for-ad-hoc-support-grants/

Извор: Балканска мрежа за развој цивилног друштва и Координационо тело