Архива вести
                   

КОНКУРС ЗА НОВИНАРСКУ НАГРАДУ „ЂОКО ВЈЕШТИЦА"(РОК: 20. ОКТОБАР 2020)

29. септембар 2020.

Удружење новинара Србије (УНС) је расписало конкурс за новинарску награду „Ђоко Вјештица“ за 2020. годину.

Награда за новинарску хуманост „Ђоко Вјештица“ се додељује  за медијске прилоге у штампаним, електронским или онлајн медијима који покрећу и мотивишу појединце и јавност за остваривање хуманих акција и циљева, критикују социјално неодговорно понашање у друштву и подстичу солидарност и узајамност.

На конкурс могу да се пријаве новинарски радови објављени у периоду од 26. октобра 2019. године до 20. октобра 2020. године.

Исечке, фотокопије текстова или ЦД/ДВД са ТВ и радио прилозима, као и текстовима објављеним на вебу, треба доставити имејлом на

 press@uns.org.rs или поштом, у шест примерака, на адресу: Удружење новинара Србије, Ресавска 28/I, 11000 Београд, са назнаком „За новинарску награду Ђоко Вјештица“.

За награду „Ђоко Вјештица“ могу да конкуришу новинари из Србије и других земаља, уколико су њихови радови допринели хуманим акцијама чији се садржај односи на Србију.

Рок за достављање предлога је 20. октобар 2020. године. Предлози за награду који се шаљу поштом треба да буду послати најкасније 20. октобра.

Награда „Ђоко Вјештица“ je установљена 2011. године.

Извор: Удружење новинара Србије (УНС) и Координационо тело