Архива вести
                   

Е-ОБУКА „СИСТЕМ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ И ПРИМЕНА НАЧЕЛА ДОБРОГ УПРАВЉАЊА“ (РОК: 6. ОКТОБАР 2020)

28. септембар 2020.

Стална конференција градова и општина - Савез градова и општина Србије (СКГО) организује е-обуку (учење на даљину) на тему „Систем локалне самоуправе и примена начела доброг управљања“.

Обука је намењена новоизабраним одборницима скупштина градова, општина и градских општина који по први пут обављају ову функцију и биће реализована у периоду од 14. октобра до 4. децембра 2020. године.

Ова седмонедељна Интернет обука нуди теме и информације о кључним областима од важности за јединице локалне самоуправе (ЈЛС), као што су: децентрализација и појам локалне самоуправе (ЛС), систем ЛС у Србији, етика јавне службе, органи и организација ЛС, области и делокруг ЛС, јавне службе које оснива ЛС, финансирање ЛС, учествовање грађана у управљању јавним пословима, односи ЛС са другим органима власти, институцијама и организацијама итд.

Циљ ове електронске обуке је да се одборницима, који су по први пут изабрани након локалних избора одржаних 21. јуна 2020. године,  приближе основне информације од важности за обављање одборничке функције.

Ову активност СКГО организује у оквиру пројекта „Јачање капацитета новоизабраних одборника кроз е-учење“, који финансијски подржава Мисија ОЕБС-а у Србији.

Заинтересовани одборници пријаву могу да изврше попуњавањем пријавног формулара до уторка, 6. октобра 2020. године.

Уводни вебинар за све полазнике е-обуке одржаће се у уторак, 13. октобра 2020. године, о чему ће сви учесници бити благовремено обавештени.

Контакт особа за све додатне информације је Ружица Аранђеловић Илић, руководилац пројекта, електронска адреса: ruzica.arandjelovic.ilic@skgo.org, број телефона: 011/735-79-38, број мобилног телефона: 064/870-33-03.

Додатне информације и пријавни формулар су доступни на http://www.skgo.org/vesti/detaljno/2474/eobuka-sistem-lokalne-samouprave-i-primena-nacela-dobrog-upravljanja.

Извор: СКГО и Координационо тело