Архива вести
                   

МЕШТАНИ БОЖИЊЕВЦА И ДАЉЕ БЕЗ ВОДЕ, УЛИЧНЕ РАСВЕТЕ И КОНТЕЈНЕРА

29. септембар 2020.

Бујановац - Готово годину дана од када је Општина Бујановац потписала уговор са локалном фирмом за  изградњу бустер станице, која би довела воду до педесетак домаћинстава у селу Божињевац, агонија мештана се наставља, јер на месту предвиђеном за постројење нема ничег осим зјапеће рупе.

„Посао је на тендеру добила фирма „Буја Бау“ из Бујановца. Уговор вредан око 2,5 милиона динара је потписан 1. новембра 2019. године, а рок за завршетак радова је био крај месеца. Није урађено ништа, 50 кућа нема кап воде, а у остатку села је изузетно слаб притисак“, каже  Далибор Тасић, председник Месне заједнице (МЗ) Божињевац.

Тасићу су, како каже, у локалној самоуправи рекли да поменута фирме није у стању да изведе радове, па ће највероватније бити расписан други тендер.

„Начелник финансија Бобан Павловић ми је обећао да ће инсистирати на расписивању другог тендера, ако остане на функцији. Рок до када би требало да се расчисти ситуација је 1. октобар. Кад смо већ чекали све ове године, сачекаћемо још пар дана“,  каже Тасић.

Мештани овог села кажу да се на листи њихових проблема ставке само придодају.

„Немамо воду, немамо улично светло, наша деца се из школе враћају по мрклом мраку, немамо аутобуску линију, ма немамо чак ни контејнере, али зато имамо псе луталице“,  озлојеђена је једна мештанка.

То што је село у мраку надлежни у локалној самоуправи су „оправдали“ речима „да немају материјал“, како је речено председнику месне заједнице.

Извор: Бујановачке и Координационо тело