Архива вести
                   

ПУМПЕ КРИВЕ ЗА ПОПЛАВЕ У ЦЕНТРУ БУЈАНОВЦА

30. септембар 2020.

Бујановац – Неће више бити поплава и изливања канализације у центру Бујановца, обећао је грађанима Ружди Халили, директор ЈП „Комуналац“, после још једне поплаве у центру Бујановца коју је прузроковала киша.

Комунално предузеће, како је рекао, интензивно ради на замени неисправних пумпи за канализацију, које су узрок проблема.

За јучерашњу поплаву код Музичке школе и уобичајене слике потопа после сваке јаче кише, Халили каже да су радници „Комуналца“ одмах реаговали.

„Синоћ је поплаву проузроковао сливник запушен услед радова на реконструкцији који се тамо одвијају. Сливник је сада очишћен и поплава више неће бити“, каже Халили.

На питање да ли је сада, када је већ скинут слој асфалта на том потезу, тренутак да се питање трајно реши, Халили каже да нема потребе за интервенцијама на канализационој мрежи.

„Атмосферске воде у центру града се одливају у канализациону мрежу и то је тако годинама, али то није проблем, већ неисправне пумпе због којих долази до изливања. Почели смо да постављамо нове пумпе, међутим, због огромне количине воде потребно је више времена“, каже он.

Истакао је да је затекао лошу ситуацију у „Комуналцу“ и да је за исправљање свих грешака прошлог руководства потребно време, али да је канализација на врху листе приоритета.

Извор: Бујановачке и Координационо тело