Архива вести
                   

ДРУГИ САСТАНАК УПРАВНОГ ОДБОРА “ПРОГРЕС” – А

28. октобар 2014.

Лесковац -Други састанак Управног одбора програма Европски ПРОГРЕС биће одржан  данас у Алексинцу.  

На састанку ће бити представљени Уводни извештај и Извештај са уводне радионице Програма. Чланови одбора размотриће одобравање активности које се тичу родне равноправности као и два позива за подношење предлога пројеката за оснаживање кластера и за израду техничке документације.

У раду састанка учествоваће представници Канцеларије Владе Србије за европске интеграције и релевантних министарстава, као и 34 општине које учествују у реализацији Европског ПРОГРЕС-а, представници развојних агенција и пројеката, цивилног друштва, донатори – представници Европске уније и Владе Швајцарске, док Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге – УНОПС, као извршни партнер, има секретарску улогу Одбора.

Европски ПРОГРЕС доприноси одрживом развоју недовољно развијених подручја, кроз јачање локалног управљања, стварање повољне средине за развој инфраструктуре и привреде, побољшање спровођења социјалне инклузије и политика запошљавања. За спровођење Европског ПРОГРЕС-а, Европска унија издваја 19,6 милиона евра, Влада Швајцарске даје 4,86 милиона евра, док ће Влада Србије, преко ресорних министарстава и локалних самоуправа, обезбедити додатно учешће у пројектима.

У програм су укључене   следеће 34 локалне самоуправе: Нови Пазар, Ивањица, Нова Варош, Прибој, Пријепоље, Рашка, Сјеница и Тутин на југозападу Србије, као и Прокупље, Блаце, Житорађа, Куршумлија, Лесковац, Бојник, Власотинце, Лебане, Медвеђа, Црна Трава, Врање, Босилеград, Бујановац, Владичин Хан, Прешево, Сурдулица, Трговиште, Брус, Алексинац, Гаџин Хан, Дољевац, Мерошина, Сврљиг, Бабушница, Бела Паланка и Књажевац на југоистоку земље.

Извор: Медија центар Лесковац и Координационо тело