Архива вести
                   

ДРУГА РЕГИОНАЛНА РАДИОНИЦА ЗА УВОЂЕЊЕ ПРОГРАМСКОГ БУЏЕТА

30. октобар 2014.

Данас ће се у Врању одржати друга регионална радионица под називом „Увођење програмског буџета на локалном нивоу - припрема буџета за 2015. годину".  

На регионалној радионици ће, поред представника локалне самоуправе Врање, учествовати  и представници следећих локалних самоуправа: Лесковац, Бојник, Лебане, Медвеђа, Власотинце, Црна Трава, Владичин Хан, Сурдулица, Босилеград, Трговиште, Бујановац, Прешево, Врањска Бања, Прокупље, Блаце, Куршумлија, Житорађа и Бабушница.

На радионици ће бити представљени модели докумената које је сачинила Стална конференција градова и општина, као и смернице за њихову употребу у буџетском процесу. Поред тога, биће представљени и образци и смернице за њихово попуњавање од стране буџетских корисника, као и матрице за припрему одлуке о буџету и смернице за припрему нацрта одлуке о буџету за 2015. годину.

Организатор ове радионице је Стална конференција градова и општина а обуку на радионици подржава програм Европске уније „Exchange 4“  и пројекат „Стварање иновативне методологије за управљање учинком у циљу постизања веће одговорности локалних власти у Србији", који финансирају амбасада Велике Британије и Фондација за отворено друштво.

Извор: Стална конференција градова и општина и Координационо тело