Архива вести
                   

НОВА ВОЗИЛА ЗА ХИТНУ ПОМОЋ

24. октобар 2014.

Министар здравља Златибор Лончар уручио је кључеве 30 возила за хитну медицинску помоћ директорима Градског завода за хитну медицинску помоћ Београда и домова здравља 20 градова у Србији, а вредност донације је више од 1,5 милиона евра.

Златибор Лончар је, осим 10 возила за београдску Хитну помоћ, санитетска возила уручио службама хитне помоћи домова здравља у Ћуприји, Горњем Милановцу, Врбасу, Пожеги, Прибоју, Петровцу на Млави, Лазаревцу, Сенти, Сомбору, Убу, Обреновцу, Руми, Бачкој Тополи, Српској Црњи, Бујановцу, Новом Пазару, Куршумлији, Власотинцу, Крушевцу и Аранђеловцу.

Донирана санитетска возила комплетно у опремљена неопходном опремом која испуњава све стандарде. Министар Лончар је најавио да ће почетком следеће године још 30 возила бити доступно српском здравству и додао да ће то бити велики помак за унапређење здравствених услуга.

Возила су обезбеђена захваљујући пројекту Министарства здравља „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу"- ДИЛС, који се финансира уз подршку Светске банке.

Извор: РТС и Координационо тело