Архива вести
                   
24. октобар 2014.

ПЛАВИ ЈЕЗИК ЗАТВОРИО СТОЧНЕ ПИЈАЦЕ НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Београд - Републичка ветеринарска инспекција наложила је затварање сточних пијаца у Врању, Босилеграду, Трговишту и Владичином Хану због појаве вирусне инфекције стоке „плави језик".

У тим општинама пријављено је стотинак оболелих оваца, коза и говеда од „плавог језика", а око 40 животиња је угинуло, изјавио је помоћник директора Ветеринарске станице Врање Дејан Тричковић.

23. октобар 2014.

ШИРОМ ОТВОРЕНА ВРАТА

Бујановац је мултиетнички град који се може похвалити богатом културном традицијом, а центар забаве и афирмације културних дешавања у том граду је Дом културе “Вук Караџић”.Бујановачки Дом културе прави је расадник међуетничности, мултикултуралности и културе схваћене у најширем смислу речи.

21. октобар 2014.

ПРЕДСТАВАМА И РАДИОНИЦАМА ДО СМАЊЕЊА НАСИЉА

Центар за развој неформалног образовања, уз подршку Европске уније и Популационог фонда УН, представио је веб сајт www.nasiljenemaopravdanja.org који је настао због потребе да се смањи насиље на територији Србије, посебно у мултиетничким и регионима различите културе.

21. октобар 2014.

ВЕЛИКА ЗАПЛЕНА ДУВАНА

Припадници Полицијске управе Врање су у путничком возилу марке „Голф”, бујановачких регистарских ознака, пронашла око 140 килограма резаног дувана  за који се сумња да је био намењен даљој продаји, саопштено је из Полицијске управе Врање.

20. октобар 2014.

ДРУГО ОБАВЕШТЕЊЕ ПОВОДОМ КОНКУРСА СЛУЖБЕ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА УЧЕНИЦИМА СРЕДЊИХ ШКОЛА НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНА ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА ЗА ПЕРИОД ШКОЛСКЕ 2014/2015 ГОДИНЕ

Koнкурс Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, за доделу стипендија ученицима средњих школа на подручју општина Прешево, Бујановац и Медвеђа за период школске 2014/2015 године, објављен дана 02. и 14. октобра 2014. године у листу Политика, мења се у следећем:

20. октобар 2014.

ЏЕЗ КОНЦЕРТ У БУЈАНОВЦУ

Бујановац – У оквиру завршних активности пројекта “Џез – Мултикултурални израз”, у сали Дома културе “Вук Караџић” у Бујановцу одржан је концерт Омладинског џез оркестра југа Србије. 

20. октобар 2014.

ПЛЕЈ 017 “ПРЕСЛИШАО“НЕМЦЕ

Бујановац – Пионири кошаркашког клуба „Плеј 017“ одиграли су у Бујановцу пријатељску утакмицу са екипом „Еисбарен Бремерхавен-а“ из Немачке  и победили резултатом 57:28.

20. октобар 2014.

ПУТОВАЊЕ СВЕМИРСКОМ КАПСУЛОМ НАЈБОЉА УЧЕНИЧКА ИДЕЈА

Лесковац – Идеја о изради и изнајмљивању савремене капсуле која симулира доживљај путовања на Месец освојила је прво место на регионалном такмичењу средњошколаца у предузетничким вештинама „Пословни изазов”.

На такмичењу „Пословни изазов”, одржаном у Лесковцу, учествовало је 110 ученика из 21 средње школе из Алексинца, Књажевца, Куршумлије, Лесковца, Медвеђе, Ниша, Пирота, Прокупља, Власотинца, Вучја и Зајечара. Победу је однео тим кога су чинили ученици Гимназије у Куршумлији, Средње школе „С.К.Тоза“ у Вучју, Правно-пословне школе у Нишу и Туристичко-угоститељске школе у Лесковцу. Они су аутори пројекта “Мајчина капсула”. 

17. октобар 2014.

ПОСЛАНИЦИ ОБИШЛИ БАЗУ „ЈУГ“ КОД БУЈАНОВЦА

Чланови Oдбора за одбрану и унутрашње послове Скупштине Србије обишли су припаднике Војске Србије у бази „Југ“ и у разговору са њима позитвно су оценили висок ниво професионалности и посвећености обављању задатака и остваривању циљева у оквиру визије и мисије те базе.

15. октобар 2014.

ОМЛАДИНСКА ПОЛИТИКА НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Врање/Лесковац – У организацији Удружења „Генератор”, Канцеларије за младе из Врања и Народног Парламента из Лесковца, у скупштској сали града Врања одржан је округли сто на коме је представљена Национална стратегија за младе за период од 2015. до 2025. године и припадајући Акциони план за период од 2015. до 2018. године.  

«Претходна страна   Следећа страна»