Архива вести
                   

ОСНОВАНО ПРЕДУЗЕЋЕ „ЈАБЛАНИЦА ЕКО“

26. новембар 2013.

Медвеђа – У општини Медвеђа основано је  предузеће „Јабланица еко“  које ће се бавити производњом пелета. Планирано је да почетком године 40 радника добије посао у овој фабрици. У халу пропалог предузећа „Термовент“ већ је инсталиран део опреме коју су обезбедили донатори из Словеније. Иначе, општина Медвеђа је прва општина у Србији која ће бити стопроценти власник деоничарског друштва са органиченом одговорношћу.

“Овде ће бити упослено најмање 40 младих људи из Медвеђе који ће, заједно са својим породицама, а захваљујући овом послу, остати у нашој варошици, што је највећа добит за нас“,рекао је  председник општине Медвеђа Слободан Драшковић. Он је додао да је општина спремна за јавно приватно партнерство и да треба да служи за пример другим локланим самоуправама у Србији.

У фабрици „Јабланица еко“ производиће се једна тона пелета на сат. Потражња за овим производом је велика, а већ се јављају и заинтересовани купци из земаља Европске уније.

Вредност целог пројекта је око милион евра. Осим општине Медвеђа, која је уложила највише средстава, значајну подршку пружили су и донатори из Словеније.

Извор: Југмедиа и Координационо тело