Архива вести
                   
20. новембар 2013.

СЕЛАКОВИЋ ПРЕДЛОЖИО СУД У БУЈАНОВЦУ

Београд - Министар правде Никола Селаковић  је изјавио да је у Предлогу закона о мрежи судова предложено да у Бујановцу буде успостављен основни суд и мимо критеријума које је одредила радна група.

20. новембар 2013.

"ГУМОПЛАСТИКА", ГОМИЛАЊЕ ОБУЋЕ У МАГАЦИНУ

У бујановачкој "Гумопластици", фабрици која је 15 година у стечају, током пописа имовине и залиха, избројано је 25.000 пари обуће у магацинима. Део ће бити продат, а део отписан, због дотрајалости. Пописом имовине почела је реализација плана реорганизације "Гумопластике".

20. новембар 2013.

ПОДРШКА ПРОГРАМУ СТАЖИРАЊА

Служба Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа и ове године подржава реализацију пројекта „Програм стажирања за младе – припаднике мањина у државним институцијама у Републици Србији”.

20. новембар 2013.

ШКОЛА СРПСКОГ ЈЕЗИКА - 20.11.2013.

Служба Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, уз финансијску подршку амбасаде Велике Британије, и ове године реализује Школу српског језика за младе из албанске заједнице из Прешева и Бујановца.

19. новембар 2013.

СТАНКОВИЋ СА АЛБАНСКИМ ЛИДЕРИМА О ПРАВОСУЂУ

Зоран Станковић у Бујановцу разговарао са лидерима албанских партија са југа Србије о мрежи судова и тужилаштва. Предложено успостављање основног суда у Бујановцу, док ће у Прешеву бити прекршајни суд и одељење тужилаштва.

15. новембар 2013.

РАЗГОВОР ПОВОДОМ НЕЗАКОНИТО УНЕШЕНИХ КЊИГА

Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, Зоран Станковић, разговарао је у Бујановцу са албанским политичким лидерима поводом незаконито унешених уџбеника са Косова и Метохије...

15. новембар 2013.

ПЕТ + ЗА ОРГАНСКУ

У оквиру пројекта “Подршка производњи органске хране у јужној Србији”, настављене су активности на сарадњи са средњим пољопривредним школама из Јабланичког и Пчињског округа, у циљу подизања свести младих о значају органске производње.

15. новембар 2013.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 15.11.2013.

Позивамо вас да у понедељак 18. новембра у 16 часова у Бујановцу у просторијама ОЕБС-а испратите састанак Зорана Станковића, председника Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, Неђа Јовановића, државног секретара Министарства правде и државне управе и албанских политичких лидера.

14. новембар 2013.

ПОЗИВ ПОСЛОДАВЦИМА КОЈИ ПЛАНИРАЈУ ЗАПОШЉАВАЊЕ

Бујановац - Америчка агенција за међународну сарадњу (УСАИД) позвала је послодавце који планирају запошљавање да се укључе у њен програм развоја радне снаге који ће помоћи предузећима да ангажују и обуче нове запослене.

13. новембар 2013.

ЛАБОРАТОРИЈА ЗА УЧЕЊЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА У БУЈАНОВЦУ

У средњој школи "Сезаи Сурои" у Бујановцу, коју већином похађају ученици албанске националности, данас је отворена лабораторија за учење српског језика.

«Претходна страна   Следећа страна»