Архива вести
                   

ОБУКА ЗА РАД СА МЛАДИМА

20. новембар 2013.

Бујановац - Двадесетак тренера из јужне Србије и Санџака учествовало је  у другом делу обука за рад са младима у мултиетничким заједницама.

На тренингу који  су организовале Грађанске иницијативе  у Бујановцу, учесници ће кроз радионице, вежбе и семинаре учити вештине презентације иприпрему и вођење тренинга.

Рад са младима захтева стално усавршавање и прилагођавање новим техникама комуникације и образовања. Зато је важно да тренери,  без обзира на то колико су искусни у свом послу, стално уче и буду увек спремни на нове изазове, речено је на дводневном тренингу.

У оквиру вишемесечног Програма обуке, који Грађанске иницијативе организују, полазници имају прилике да науче како функционише локална заједница, какве едукације, вежбе и радионице могу дати најбоље резултате у раду са младима и мотивисању да постану активни и оснажени.

Тренинг који се одржава у Бујановцу је други део обуке која је у октобру 2013. године започета са темом људских права, дискриминације и етничких конфликата.

Сада су  тренери радили  на томе како осмислити тренинге, како их водити и како младима презентовати различите теме и области.

Трећи део обуке наставиће се у децембру 2013. године а најуспешнији полазници програма ће бити ангажовали или ће имати прилике да стичу праксу и  даље се усавршавају током YouthBuild програма који Грађанске иницијативе спроводе у јужној Србији и Санџаку.

Програм обуке за тренере из јужне Србије и Санџака Грађанске иницијативе организују уз подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) и Фондације Каритас Луксембург.

Извор: Југпрес и Координационо тело