Архива вести
                   

НЕВЕНА ПЕТРУШИЋ НА ЈУГУ СРБИЈЕ

22. новембар 2013.

Врање/Бујановац – Невена Петрушић, повереница за заштиту равноправности, је била у дводневној посети југу Србије. У великој сали Скупштине  града  Врања је одржан округли сто под називом „Повереник за заштиту равноправности и дискриминација жена“.

 У оквиру посете Врању, институција повереника је организовала презентацију мандата и начина рада повереника за институције и организације надлежне да заштите и реагују у случају повреда права на равноправност. На састанку је било речи о положају жена у Србији, начину на који жене могу да остваре своја права, а посебно о улози коју повереница има у том процесу. Повереница се, у оквиру посете Врању, сусрела са женама из невладиних организација и женама из сеоских средина и разговарала је са њима о њиховим потребама и проблемима и начинима на које институција Повереника може помоћи.

Повереница је посетила и општину Бујановац, где се састала са представницим институција и организација и представила им начин рада и надлежности институције Повереника за заштиту равноправности.

Извор: Југмедиа и Координационо тело