Архива вести
                   

ГИНЕКОЛОЗИ НЕЋЕ НА КОНКУРС

15. мај 2015.

Прешево – И поред тога што је Министарство здравља одобрило пријем два гинеколога и десет медицинских сестара за потребе ванболничког породилишта при Дому здравља у Прешеву, за које је преко Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу и медђународних донатора за опремање издвојено више од 30 милиона динара, и даље је неизвесно када ће оно почети са радом.

„Проблем је у томе што смо морали да поновимо конкурс за пријем двојице лекара гинеколошке струке, јер се на првобитно расписани конкурс није јавио ни један кандидат“, рекао је заменик председника општине Прешево и лекар Скендер Дестани.

По његов мишљењу, услови конкурса не предвиђају пријем гинеколога искључиво албанске националности, већ је конкурс отворен за све лекаре ове струке. Дестани каже да ће се у породилишту порађати не само Албанке, већ и Српкиње и жене ромске националности са ширег подручја општине Прешево „па је утолико чудније што нема заинтересованих лекара за посао“.

„Очекујем да ћемо до краја месеца ипак примити два лекара и отпочети са радом, јер за то постоје сви стандарди у складу са нормама Министарства здравља, чиме бисмо решили један од проблема, а и растеретили гинеколошко одељење Опште болнице у Врању, која је од Прешева удаљена око четрдесет километара“, изјавио је Дестани.

Извор: Данас и Координационо тело