Архива вести
                   

ОБЕЗБЕЂЕН НЕСМЕТАН РАД НАРОДНЕ КУХИЊЕ У БУЈАНОВЦУ

21. мај 2015.

Црвени крст и Народну кухињу постили су министар за рад, запошљавање и социјалну политику, Александар Вулин и председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, Зоран Станковић.

Влада Србије и Министарство рада, за ову годину за 1200 корисника обезбедили су 11 милиона динара у храни и новцу.

Министар рада,запошљавања и социјалне политике рекао је да у Народној кухињи нико не дели кориснике по вери, нацији и обећао да ће храна за све у Народној кухињи бити обезбеђена.

„Када је дете гладно оне не плаче ни на српском ни на албанском ни на ромском. Оно плаче, јер је гладно, а на нама је да обезбедимо да оно не плаче и да оно и његови родитељи буду сигурни да неће бити гладни“, нагласио је Вулин.

Секретар Црвеног крста у Бујановцу, Братислав Лазаревић навео је да пет дана у недељи 1200 корисника добијају куване оброке, а за викенд суву храну. Храна се социјално угроженим дели на четири пункта, а оброке подједнако добијају сви без обзира на националну и верску припадност.

Председник Координационог тела Зоран Станковић, рекао је да је општина Бујановац на почетку године обезбедила 800 000 динара, што је било довољно да Народна кухиња функционише месец дана, а да је након тога држава преузела финансирање.

„Великим ангажовањем Владе Србије обезбеђено је да до краја ове године Народна кухиња у Бујановцу неметано ради. Очекујем да наредне године из локалног буџета буду издвојена средства и да уз помоћ државе кухиња настави рад“, истако је Станковић.

Заменик председника општине Бујановац, Стојанча Арсић, оценио је да локална самоуправа није издвојила довољно новца за рад кухиње јер нису имали захтев из Црвеног крста у време када су пројектовали буџет за ову годину. Он је ипак изразио уверење да ће у локалном буџету бити новца за рад Народне кухиње у 2016. години.

Током посете Народној кухињи у Бујановцу министар Вулин и председник Координационог тела Станковић, пробали су храну која се припрема за кориснике.

Извор: Тањуг, Координационо тело