Архива вести
                   
24. јули 2014.

СЕЛАКОВИЋ: У МЕДВЕЂИ СЕ НЕЋЕ ГРАДИТИ ЗАТВОР

Лесковац – Министар правде у Влади Републике Србије, Никола Селаковић, јуче је боравио у Лесковцу, где је отворио Канцеларију за извршење алтернативних затворских санкција. Замољен да прокоментарише дугогодишње најаве о градњи затвора у Медвеђи , Министар Селаковић је изјавио:

“Жалосна је земља у којој се сматра да отварање затвора може да помогне у економском смислу.Медвеђа је још увек безбедносно трустно подручје због административне линије са Косовом и Метохијом и због копнене зоне безбедности. У таквим зонама не граде се затвори. Знате ли колико људи је отишло људи из Медвеђе у последњих 20 година? Не верујем ја да би их затвор вратио у Медведђу".

23. јули 2014.

РАДНИЦИ ИЗ ПРЕШЕВА, БУЈАНОВЦА И МЕДВЕЂЕ СЕЗОНЦИ У ВОЈВОДИНИ

Дневница и до 2.000 динара, колико надничари могу да зараде, није довољан мотив да се проведе дан на њиви. Послови у пољу су тешки, па се међу готово 800,000 незапослених у нашој земљи, за њих одлучују само они који немају другог избора.

22. јули 2014.

МУЛТИЕТНИЧКА ГРУПА ВОЛОНТЕРА ИЗ ЈУЖНЕ СРБИЈЕ И САНЏАКА

У данима велике борбе против поплава нисмо у потпуности испратили наше волонтере и спасиоце, којих је било много. Они су долазили из урбаних и руралних средина, као и из национално хомогених и мешовитих. 

22. јули 2014.

НАСТАВЉЕНА АРХЕОЛОШКА ИСТРАЖИВАЊА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ

Бујановац, Врање - Археолошка сезона радова одвијаће се овог лета на два локалитета у Пчињском округу.

21. јули 2014.

ЗАБАВНЕ И ЕДУКАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ

Удружење „Златни кључ“из Ниша реализује пројекат „Еду караван“, који је посвећен деци произвођача дувана са територије општина Прешево и Бујановац. Главне активности каравана ће се релаизовати у јулу и августу и огледаће се  у креативним и едукативним радионицама.

18. јули 2014.

МИНИСТАР ВЕРБИЋ РАЗГОВАРАО СА ПРЕДСЕДНИЦИМА ОПШТИНА БУЈАНОВАЦ И ПРЕШЕВО

Министар просвете, науке и технолошког развоја, др Срђан Вербић, разговарао је са председницима општина Бујановац и Прешево, Нагипом Арифијем и Рагмијем Мустафом.

18. јули 2014.

МЛАДИ САЊАЈУ ПОСАО У ДРЖАВНИМ ФИРМАМА

Бујановац - Приватно предузетништво је шанса за младе, али они прижељкују посао у државним фирмама, где посла нема. У Бујановцу је незапослено око 4.800 људи.

18. јули 2014.

БУРЕК КОЈИ СПАЈА СРБЕ, АЛБАНЦЕ И РОМЕ

Бујановац - У бурегџиници „Бис" у Бујановцу редовни су гости и Срби, Албанци и Роми, а како власници кажу, „нема министра који је свратио у Бујановац а да није пробао њихов бурек".

17. јули 2014.

ЈОШ 16 УЏБЕНИКА НА АЛБАНСКОМ ЈЕЗИКУ

Ментор Нухиу, потпредседник Националног савета Албанаца (НСА), изјавио је у Бујановцу да ће се у школама у којима се настава одвија на албанском језику од наредне школске године наћи још 16 нових уџбеника на албанском језику, који су обезбеђени уз посредовање НСА и Министарства просвете.

17. јули 2014.

ЈУЖЊАЦИ НАЈВЕЋЕ ПИЈАНИЦЕ

Последња истраживања о употреби алкохола показала су да становници југа Србије употребљавају алкохолна пића више и чешће од других становника Србије. Тако, просечан  јужњак годишње попије 3.274 милилитра стопроцентног алкохола, израчунали су стручњаци.

«Претходна страна   Следећа страна»