Архива вести
                   

БУРЕК КОЈИ СПАЈА СРБЕ, АЛБАНЦЕ И РОМЕ

18. јули 2014.

Бујановац - У бурегџиници Бис" у Бујановцу редовни су гости и Срби, Албанци и Роми, а како власници кажу, нема министра који је свратио у Бујановац а да није пробао њихов бурек".

У малом угоститељском објекту у току дана се безброј пута изговори и „добар дан" и „мирдита". Срби, Албанци и Роми се слажу да је бурек код Исе најбољи у овом крају и да му нема премца.

„Ово је нека врста породичног бизниса. Већ 17 година мој отац Иса и његов ортак праве и продају бурек у Бујановцу. Ево, тренутно мој рођак и ја радимо и служимо муштерије“, каже Џдан Сарда.

Са осмехом додаје да је Исин бурек најбољи чак и када га Иса не спрема.

„Нема неке посебне тајне, реч је о породичном рецепту нас Горанаца, спремамо га са много љубави и важно је да је увек свеж“,  каже Џдан.

Један од купаца каже да већ седам година обавезно сврати у бурегџиницу  кадгод пословно дође у Бујановац. Уколико нема времена да га поједе у пекари, понесе га и ужива у свом омиљеном јелу код куће у Врању.

„Ми не правимо разлику међу муштеријама. Наш бурек говори српски, албански и ромски језик, а по потреби каже нешто и на италијанском и немачком“, додаје Џдан.

Он каже да нема министра који је свратио у Бујановац а да није пробао њихов бурек, а после тога  се увек враћају. На бурек су, каже, слаби и страни амбасадори.

„Дођу људи из општине и кажу бурек за тог и тог министра, затим за амбасадора, и ми спакујемо и пошаљемо. На питање да ли и за њих важи иста цена, Џдан одговара: "Сви плаћају исто".

Џдан каже да од бурека може да се преживи али не и луксузно да се живи.

Извор: Вечерње новости, Јужне вести и Координационо тело