Архива вести
                   
16. јули 2014.

ПРЕШЕВО ДОБИЛО ИНТЕРНЕТ ПАРК

Прешево - Општина Прешево добила је бесплатан интернет на отвореном простору испред Дома културе „Абдула Крашница”. Увођењем бесплатног интернета омогућено је бесплатно „сурфовање” интернетом на отвореном простору са телефона, таблета и рачунара, захваљујући сарадњи општине Прешево са „Теленором”.

16. јули 2014.

У ПРЕШЕВУ И БУЈАНОВЦУ НАЈВЕЋИ ПРИРОДНИ ПРИРАШТАЈ

Прешево и Бујановац - Иако је највећа стопа смртности у општинама јужне Србије, Прешево и Бујановац су међу само осам општина са позитивним природним прираштајем у Србији.

15. јули 2014.

ИНТЕРНЕТОМ ДО ПОСЛА ПРЕКО „RELOADA“

Врање – Организација „Reload” из Врања реализује деветомесечни пројекат под називом „Интернетом до посла“, који је подржало Министарство трговине, туризма и телекомуникација, саопштила је ова организација.

15. јули 2014.

КОНКУРС ЗА ПОДРШКУ МЛАДИМА

Лесковац – Као ресурсни центар за Јабланички округ, удружење Народни парламент је,  уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта,  расписало конкурс за финансирање омладинских пројеката.

15. јули 2014.

ПРЕШЕВО ДОБИЈА ИНДУСТРИЈСКУ ЗОНУ

Прешево - Прошле седмице је почела изградња индустријске зоне у Прешеву, која ће се простирати на укупно 16 хектара. Како је саопштило руководство те општине, претходне недеље је почела изградња прилазног пута од железничке станице до улаза у индустријску зону.

14. јули 2014.

ПОРТАЛ „ТИТУЛИ“ УЧЕСТВОВАО НА ЕГЗИТОВОЈ ТРИБИНИ О МЕДИЈИМА

Под покровитељством Центра за развој локалних и мањинских медија, у оквиру међународног фестивала „ЕXIT“ у Новом Саду, одржан је панел под називом „Добра прича".

11. јули 2014.

МЛАДИ ДОБИЛИ ПРИЗНАЊЕ ЗА УЧЕШЋЕ У YOUTHBUILD ПРОГРАМУ

Свечана додела сертификата младима и предузетницима, трећој генерацији учесника YouthBuild Програма на југу Србије, који су стекли вештине за лидерство и запошљавање и припремили се за тржиште рада, одржана је у Бујановцу, саопштили су организатори.

11. јули 2014.

ПЛАТИНАСТИ ВУК 2014

У бази Југ код Бујановца завршена је вишедневна вежба "Платинасти вук 2014",  на којој су поред припадника наше војске, учествовале и оружане снаге из још шест земаља.

3. јули 2014.

„СВЕ ЗА ОБИЧНОГ ЧОВЕКА“

ЗОРАН СТАНКОВИЋ, ПРЕДСЕДНИК КООРДИНАЦИНОГ ТЕЛА- ИЗЈАВА ЗА ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ

За 14 година постојања Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, држава је у инфраструктуру ових мултиетничких општина уложила више од 70 милиона евра. Посредством страних донатора, у развој ових општина уложено је још 35 милиона евра, а ове године држава је-такође преко овог тела-обезбедила 246 милиона динара, што је повећање од девет одсто у односу на лане, изјавио је Зоран Станковић, председник Координационог тела.

2. јули 2014.

ПОЧЕО ПРОГРАМ „ЕВРОПСКИ ПРОГРЕС“

„Европски прогрес“ заменио је програм „ЕУ прогрес“ који се спроводио пет година у јужној Србији. Нови развојни програм обухватиће девет општина више. Примењиваће се на подручју 34 локалне самоуправе југоисточне и југозападне Србије и то од Срвљига , Прешева, Медвеђе, Бабушнице до Куршумлије, Тутина, Прибоја и Нове Вароши. И овај програм, као и претходни претежно ће финансирати Европска унија и швајцарска влада, а прикључиће се и наша држава. Градови и општине јужне Србије следеће три и по године могу очекивати из ЕУ и Швајцарске бесповратну подршку од најмање 24 и по милиона евра.

«Претходна страна