Архива вести
                   

МИНИСТАР ВЕРБИЋ РАЗГОВАРАО СА ПРЕДСЕДНИЦИМА ОПШТИНА БУЈАНОВАЦ И ПРЕШЕВО

18. јули 2014.

Министар просвете, науке и технолошког развоја, др Срђан Вербић, разговарао је са председницима општина Бујановац и Прешево, Нагипом Арифијем и Рагмијем Мустафом.

Састанку, који је одржан у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, присуствовала је и Јелена Чолић, заменица директорке Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, као и председник Скупштине општине Бујановац Јонуз Муслију.

Представници ових општина су на састанку разговарали о стању образовања на том подручју и предочили проблеме са којима се сусрећу у области образовања. Неке од тема разговора су укључивале и несметано функционисање школа и школских одбора, као и недостајуће уџбенике на албанском језику.

Министар Вербић је навео да решавање отворених питања првенствено треба да буде у интересу ученика и у складу са законом и истакао да је врло важно питање образовања ученика на језицима националних мањина. Он је изјавио да је у току израда новог Закона о уџбеницима, којим ће бити боље регулисано питање издавања уџбеника на језицима националних мањина, као и недостајућих уџбеника на албанском језику.

Извор: Вебсајт Минстарства просвете, науке и технолошког развоја и Координационо тело