Архива вести
                   

СЕЛАКОВИЋ: У МЕДВЕЂИ СЕ НЕЋЕ ГРАДИТИ ЗАТВОР

24. јули 2014.

Лесковац – Министар правде у Влади Републике Србије, Никола Селаковић, јуче је боравио у Лесковцу, где је отворио Канцеларију за извршење алтернативних затворских санкција. Замољен да прокоментарише дугогодишње најаве о градњи затвора у Медвеђи , Министар Селаковић је изјавио:

“Жалосна је земља у којој се сматра да отварање затвора може да помогне у економском смислу.Медвеђа је још увек безбедносно трустно подручје због административне линије са Косовом и Метохијом и због копнене зоне безбедности. У таквим зонама не граде се затвори. Знате ли колико људи је отишло људи из Медвеђе у последњих 20 година? Не верујем ја да би их затвор вратио у Медведђу".

Отварање затвора у Медвеђи најваљивано је из претходне Владе Србије, а локално руководство је изражавало наду да би то поправило тешку економску ситуацију сиромашне и вишенационалне општине.

“Наша стратегија, као и свуда у развијеном делу света, је да се што мање отварају затвори,  а да се затвори који раде доведу на ниво достојног човека”, истако је Селаковић.

Селаковић је као пример навео затвор у Прокупљу,  који је, како је рекао, изграђен за око 150 затвореника и притвореника а да у њему сада има око 60 осуђених или приведених оособа.

Извор: Југпрес, Југмедиа и Координационо тело