Архива вести
                   
22. март 2011.

ПРИПАДНИЦИ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ ОДИГРАЛИ УТАКМИЦУ У ВЕЛИКОМ ТРНОВЦУ

Велики Трновац - Бесфор Јонузи из Великог Трновца крај Бујановца ватрени је навијач фудбалског клуба „Трновац“ и са нестрпљењем је ишчекивао утакмицу свог клуба са клубом „Небески анђели“, састављеног искључиво од припадника Војске Србије.

19. март 2011.

КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА НОВУ ШКОЛУ

БУЈАНОВАЦ - Амбасадор Турске у Београду Али Риза Чолак положио је јуче камен темељац за изградњу основне школе у Великом Трновцу.

18. март 2011.

ОГЛАС ЈАВНОГ КОНКУРСА ЗА ИЗВРШИЛАЧКО РАДНО МЕСТО

Служба Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа на основу члана 54. став 1. Закона о државним службеницима („Службени гласник Републике Србије“ бр. 79/05, 81/05-исправка, 83/05-исправка, 64/07, 67/07-исправка, 116/08 и 104/09), члана 17. став 1, члана 18., члана 19. став 1. и члана 20. ст.1. и 2. Уредбе о спровођењу интерног и јавног конкурса за попуњавање радних места у државним органима( „Службени гласник Републике Србије“ бр. 41/07 и 109/09-измене и допуне), оглашава јавни конкурс за попуњавање извршилачког радног места.

17. март 2011.

ШКОЛА ИЗ МЕДВЕЂЕ ПОНУДИЛА ПОМОЋ ЈАПАНУ

МЕДВЕЂА - У знак солидарности са Јапаном, колектив ОШ „Горња Јабланица“ позвао је преко Јапанске амбасаде децу из Јапана која су остала без дома да дођу на југ Србије код својих вршњака. Живојин Павловић, директор школе коју похађа 400 ученика, каже да их је много погодила несрећа која је задесила Јапанце и да нису заборавили њихову хуманост када су им пре четири године поклонили 75 хиљада евра за обнову и опремање школе.

16. март 2011.

УЧЕНИЦИ ИЗ НЕМАЧКЕ У БУЈАНОВЦУ

БУЈАНОВАЦ - Група од 16 немачких средњошколаца борави у Бујановцу до 23. марта. Они узвраћају посету ђака бујановачких средњих школа на српском и албанском језику „Свети Сава“ и „Сезаи Сурои“ немачком граду Кинзелсауу у новембру 2010.

16. март 2011.

КУРС УЧЕЊА СРПСКОГ ЈЕЗИКА

„International Human Сenter“ из Прешева организује курс српског језика за средњошколце са територије општине Прешево. Њих 90, подељени у две групе по 45 полазника, похађају курс сваког викенда од фебруара до априла. Настава се одржава у просторијама дома културе „Абдула Крашница“. По окончању наставе свим полазницима курса биће додељени сертификати.

15. март 2011.

ИДЕЈЕ ЗА СОПСТВЕНИ БИЗНИС

Координационо тело подржало је пројекат „Мали кораци за велике људе“ Ромског центра за демократију из Бујановца. Пројекат окупља 40 средњошколаца и незапослених омладинаца са територије општина Бујановац и Прешево, за које су организовани тренинзи о предузетништву и покретању сопственог посла.

15. март 2011.

ИНВЕСТИТОР ЗАВРШИ СВЕ НА ЈЕДНОМ ШАЛТЕРУ

Бујановац - Шаип Камбери, председник општине Бујановац, каже да Бујановац спада у малу групу општина у Србији које су добиле сертификат или потврду стандарда да су спремне и погодне за инвестиције.

10. март 2011.

10.3.2011. године

У развој југа Србије уложено 67,5 милиона евра Врање - Подаци Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа показују да је у последњој деценији у развој ове три општине уложено 67,5 милиона евра. Овај износ не укључује знатна средства невладиних, владиних и међународних организација, амбасада и влада више земаља света која су пласирана у развој југа Србије.

8. март 2011.

8.3.2011. године

СТИЖУ НОВИ ГОСТИ ИЗ РУСИЈЕ Лесковац, Сијаринска бања - У Сијаринској бањи, која се налази поред Медвеђе и близу административне линије са Косовом и Метохијом, надају се да ће овогодишња сезона бити веома успешна. Директор Рехабилитационог центра „Гејзир“ др. Милорад Бабић каже да је интересовање гостију за боравак у бањи током протеклих зимских месеци било слабије због  дугог хладног периода.

«Претходна страна   Следећа страна»