Архива вести
                   

НОВА УЛАГАЊА У ОПШТИНУ МЕДВЕЂА, НАЈАВИО СТАНКОВИЋ НА ОТВАРАЊУ НОВЕ ЗАОБИЛАЗНИЦЕ

22. мај 2018.

Медвеђа-Отварањем заобилазнице, општина Медвеђа прославила је свој дан. Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, приликом отварања заобилазнице рекао је да ће у наредном периоду приоритет државе бити улагање у инфраструктурне објекте.

„Ми смо за ову годину планирали средства у износу од приближно 50 милиона динара за улагање у инфраструктурне објекте у општини Медвеђа, као и бесповратна средства за мала и средња предузећа у износу од осам милиона динара. Знам да народ овде тешко живи, да је велика незапосленост, да нема довољно инфраструктурних објеката, да је мало привредних субјеката, али очекујем да ћемо сви заједно ублажити тај проблем. Надам се да ће улагања државе у општину Медвеђа допринети да грађани ове општине боље живе“, рекао је Станковић.

Вредност инвестиције је 23 милиона динара, а 15 милиона динара издвојило је Координационо тело, а остатак новца одвојен је из општинског буџета.

Небојша Арсић, председник општине Медвеђа казао је да ће у овој години, такође средствима Координационог тела, биће урађена реконструкција зграде општине која је стара 70 година.

„Поред тога очекује се завршетак радова у Дому здравља, инвестицију од 50 милиона динара, преко канцеларије за Јавна улагања. Очекује нас и почетак радова на реконструкцији основних школа у Медвеђи и Сијаринској бањи“, истакао је Арсић.  Председник општине Медвеђа нагласио је и да су у Медвеђи нарочито поносни и на пројекте културе које ће подржати надлежно Министарство, а значајна средства ће бити  одвајена и за пољопривреду. Арсић је посебан акценар дао и помаку у туризму који је ове године направила општина.  

Поводом дана општине одржана је и свечана седница СО Медвеђа, а најзаслужнијим појединцима и колективима додељена су признања. Највише признања добили су основци и средњошколци, који су освојили значајне награде на републичким и регионалним такмичењима.

Извор: РТС 1 и Координационо тело