Архива вести
                   
20. мај 2016.

ПРОЈЕКАТ ПОДРШКЕ ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА ФОНДАЦИЈЕ ДИВАЦ

Београд – Фондација Ана и Владе Дивац представила је Пројекат подршке локалним заједницама у одговору на избегличку кризу, који спроводе у сарадњи са УСАИД-ом. Директорка Фондације Ана и Владе Дивац, Ана Кошел рекла је да проблем избеглица и миграната и даље постоји и да се у Србији...

20. мај 2016.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ РОМА

Развојни програм Европски ПРОГРЕС објавио је данас јавни позив за доделу бесповратних средстава организацијама цивилног друштва које се баве унапређењем положаја ромске заједнице у Србији. Како је наведено у саопштењу, право учешћа на конкурсу имају ромске и друге организације цивилног друштва, као и ромске асоцијације са доказаним искуством у спровођењу пројеката усмерених на Роме.

19. мај 2016.

ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ У СУБОТИЦИ ОБЕЛЕЖИО 56. ГОДИШЊИЦУ

Суботица-Економски факултет у Суботици обележио је 56 година од оснивања. Свечаност је приређена у амфитеатру факултета а обележавању годишњице су присуствовали ректори, декани и професори са Универзитета у источном Сарајеву, Београду, Марибору, Нишу, Тетову, бројне друге  званице и сарадници факултета, представници медија и привредних друштава као и Координационог тела.

19. мај 2016.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ МЕДВЕЂА

Медвеђа - Општина Медвеђа данас је свечаном седницом  у згради Скупштине општине и културно уметничким програмом у Дому културе обележила дан општине. Ово је била прилика да се разговара о даљем развоју општине и приоритетним пројектима и активностима на којима треба радити.

18. мај 2016.

СИТУАЦИЈА НА ЈУГУ КАО И У ДРУГИМ ДЕЛОВИМА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Врање - На адресу омбудсмана прошле године је из седам општина Пчињског округа стигло око хиљаду притужби а из Врања нешто више од 350. Ситуација на југу Србије се према овим подацима, без обзира на економско стање и вишенационални састав становништва, не разликује од других делова Републике Србије.

17. мај 2016.

ПОЗИВ ЗА УПИС НА OДЕЉЕЊЕ ЕКОНОМСКОГ ФАКУЛТЕТА У БУЈАНОВЦУ

Служба Координационог тела у сарадњи са Европским прогресом и Економским факултетом у Суботици покренула је кампању, позив будућим студентима да се упишу на одељење Економског факултета у Бујановцу.

16. мај 2016.

ФОРМИРАНА ЛОКАЛНА ВЛАСТ У БУЈАНОВЦУ

Бујановац - У Бујановцу је јуче одржана конститутивна седница Скупштине општине на којој су верификовани мандати одборника, изабран председник општине, заменик председника општине, председник  Скупштине општине и  општинско веће.

12. мај 2016.

ЈУГПРЕС ОБЕЛЕЖИО ДЕСЕТ ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Регионална информативна агенција Југпрес, чије је седиште у Лесковцу, обележила је десет година рада. Југпрес је прва агенција основана ван Београда са намером да се бави регионалним темама, са посебним кацентом на Бујановац, Прешево, Медвеђу, Косово и Метохију, северозападну Македонију. 

11. мај 2016.

АРСИЋ: У ТОКУ ОБИЛАЗАК ТЕРЕНА РАДИ ПРОЦЕНЕ ШТЕТЕ ОД ГРАДА

Медвеђа - Олујно невреме праћено градом, које је у недељу поподне погодило села Негосавље, Црни Врх, Бучумут, Горњу Лапаштицу и Ђулекаре у општини Медвеђа, направило је огромну штету на усевима. Од олујног невремена највише су страдали засади јагода, малина, кромпира, кукуруза, али и других пољопривредних култура.

11. мај 2016.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ФИНАНСИЈСКУ ПОДРШКУ ПОСЛОВНОЈ ИНСТИТУЦИОНАЛНОЈ ИНФРАСТРУКТУРИ

Програм подршке пословној институционалној инфраструктури  спроводи Развојна агенција Србије (РАС), која на тај начин подржава најбоље пројекте који за циљ имају развој привредних субјеката заснован на знању, иновативности, конкурентности, пословном удруживању...

«Претходна страна   Следећа страна»