Архива вести
                   

ПОМЕН СТРАДАЛИМ ПОЛИЦАЈЦИМА

23. мај 2016.

Бујановац - У суботу је  је у селу Српска кућа  освештан споменик српским полицајцима који су страдали у оружаним сукобима на југу Србије 2000. и 2001. године.

Министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић,  министар одбране Зоран Ђорђевић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, положили су венац на споменик настрадалим припадницима МУП-а.

Министар Небојша Стефановић је рекао да Влада и Република Србија неће заборавити припаднике МУП-а који су се борили за своју државу и дали животе као и да они заслужују да буду поштовани хероји јер су се борили да Србија буде слободна земља.

Министар Александар Вулин је изјавио да погинули полицајци нису и неће бити заборављени. Он је рекао је да држава у времену иза нас није била праведна према страдалим припадницима безбедносних снага који су своје животе положили за очување територијалног интегритета наше државе.

 Бивши начелник Полицијске управе Врање, Столе Филиповић истакао је да је то био тежак период за државу и за породице погинулих припадника полиције. Он је породицама страдалих упутио саучешће.

Скупу су поред наведених присуствовали и челници Жандармерије и полиције,  командант 4. бригаде Копнене Војске Србије, Зоран Лубура, Његово Преосвештенство епископ врањски Пахомије, Сестринство манастира Прохор Пчињски и Свети Стефан, Породице погинулих полицајаца, Представници културног и јавног живота југа Србије као и представници Координационог тела.

Извор:  Координационо тело