Архива вести
                   

УЧЕНИЦИ ИЗ БУЈАНОВЦА И ПРЕШЕВА ПОКАЗАЛИ ДОБРО ЗНАЊЕ СРПСКОГ КАО НЕМАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА

31. мај 2016.

Нови Сад – Ученици седмих разреда из четири основне школе у Прешеву и Бујановцу,  учествовали су протеклог викенда у Новом Саду на Републичком такмичењу из српског као нематерњег језика. Такмичење је одржано у Основној школи „Петефи Шандор“ а учествовало је преко стотину ђака из школа у којима се учи Српски као нематерњи језик.

Осим школе у којој је организовано такмичење, ученици су посетили и Основну школу „Јован Јовановић Змај“ у Ђурђеву, коју похађају деца чији је матерњи језик русински. Гости са југа Србије су имали прилику да се увере да се у овој школи годинама ради на развијању културног и националног идентитета свих народа и на њиховом међусобном уважавању и толеранцији. Осим ученика, са својим колегама сусрели су се и наставници и директори школа па је ово била иделна прилика за  упознавање, дружење и  размену искустава у реланој средини.

Ученици из Прешева и Бујановца су на квизу показали завидно знање српског језика. Свим учесницима су подењене захвалнице, дипломе и награде за остварене резултате али и у знак захвалности на посети.

Извор: Координационо тело