Архива вести
                   

КОАЛИЦИЈА АЛТЕРНАТИВЕ ЗА ПРОМЕНЕ И ПАРТИЈЕ ЗА ДЕМОКРАТСКО ДЕЛОВАЊЕ ФОРМИРАЛЕ ВЛАСТ У ПРЕШЕВУ

30. мај 2016.

Прешево – На конститутивној седници Скупштине општине Прешево, верификовани су мандати одборника,  изабрани председник, заменик председника као и секратар Скупштине општине док, је на првој седници у новом саставу изабран  председник општине.

За „ првог човека“ те општине изабран је Шћиприм Арифи, председник Алтернативе за промене. За председника Скупштине општине изабрана је Ардита Синани из Партије за демократско деловање, нова секретарка је Хидајете Хисени а на место заменика председника Скупштине општине изабрана је Незаћете Исаху.

Шћиприм Арифи је дипломирани економиста који је након повратка из Немачке  где је живео и радио, оформио Алтернативу за промене и почео да се бави политиком, како је раније истицао из жеље да много тога промени у политичком и сваком другом смислу на простору своје општине.

Ардита Синани прва је жена на овако високој функцији у локалној власти у Прешеву, професор је информатике у прешевској гимназији а политиком се активно бавила у странци  Партија за демократско деловање.

Већинска коалиција АП – ПДД у локалном парламенту ће имати 21 одборника, АП једанаест, ПДД десет, док ће се у опозицији наћи Демократска партија Албанаца, Демократска унија долине и Демократска унија Албанаца. У одборничким клупама локалног парламента неће бити ниједног представника из српских политичких партија.

Извор: Координационо тело