Архива вести
                   

СТАНКОВИЋ: САМО УЈЕДИЊЕНИ МОЖЕМО ДА РАЧУНАМО НА УСПЕХ

23. мај 2016.

МЕДВЕЂА -  Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, рекао је да тај државни орган подржава  мултиетничке коалиције у ове три општине.

Станковић је додао да је то што су се представници различитих странака, албанских , српских  и ромске у Бујановцу сами,  без притисака са стране, договорили о формирању локалне мултиетничке власти,  знак да се ствари на југу Србије померају.

“Албанци, Срби, Роми и остали који живе на том простору могу да се договоре и то је позитиван знак да је нешто у  протеклом периоду урађено на консолидацији односа међу људима”, рекао је он и додао да Координационо тело није вршило никакав утицај у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи јер је циљ био да  локални лидери заједно са станивништвом изаберу људе који ће водити те средине и сами договоре коалиције

Станковић сматра да су три приоритетне ствари које треба решавати у Медвеђи, Сијаринска бања, рудник Леце и фабрика пелета.

“Сијаринска бања као највећи природни ресурс, али ми до данас немамо планове за реализацију и за стављање у пуни погон ове бање и очекујемо да локална самоуправа са свим структурама предложи шта је то што они сматрају да бања треба да буде. Координационо тело ће учинити све да се тај пројекат реализује“, изјавио је Станковић. Он је указао и да најпре мора да се реши питање власништва у Сијаринској бањи.  

“Ту је и рудник Леце, као фирма у којој ради 300 људи и која обезбеђује основне животне услове за велики број грађана”, казао је Станковић и нагласио да тај рудник треба да функционише у пуном обиму.

Председник Координационог тела као трећи пројекат важан за будућност општине Медевеђа означава фабрику пелета за чију ситуацију каже да мора да буде дефинитивно разрешена,  истичући да инвеститор из Словеније хоће да преузме цео пројекат и да га финансира.

Извор: Југпрес, Координационо тело