Архива вести
                   

САВРЕМЕН САЈТ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

29. фебруар 2016.

Пратећи савремене токове у пољопривреди и новим технологијама, Удружење новинара за пољопривреду АГРОПРЕС представило је свој нови сајт. Овај пројекат подржало је Министарство културе и информисања Републике Србије. Захваљујући новим начинима пласирања информација, сада су пољопривредници у могућности да на једном месту пронађу велики број информација из области производње, прераде и дистрибуције хране. Посебан део на сајту чине странице где се објављују најновије информације и вести у вези са коришћењем предприступтних фондова ЕУ који се односе на пољопривреду, попут ИПА и ИПАРД програма.

До краја фебруара ће на сајту бити представљене све процедуре за коришћење бесповратних средстава ЕУ. На сајту се могу прочитати и савети стручњака, идеје за инвестиције, а на располагању су и информације са берзе и временски подаци.

Удружење новинара за пољопривреду АГРОПРЕС посвећује пажњу информисању и образовању не само пољопривредника, већ и младих и жена на селу.

Сајт www.agropress.org.rs оптимизован је за преглед на мобилним телефонима, а ускоро ће бити доступна и апликација која ће бити намењена за брзо и лако информисање о предприступним фондовима ЕУ.

Председник Удружења Горан Ђаковић је истакао да АГРОПРЕС тек започиње велику промоцију српске пољопривреде и предприступне помоћи ЕУ, а у наредном периоду ће свим заинтересованим произвођачима бити стављено на располагање пуно идеја и пројеката. Пољопривредници који више воле да читају новине, а мање су заинтересовани за онлине информације, ће све корисне текстове о пољопривреди моћи да прочитају у  Агробизнис магазину.  

Извор: Агропрес и Координационо тело