Архива вести
                   

КОНФЕРЕНЦИЈА „РАДНЕ ПРАКСЕ КАО МОСТ ИЗМЕЂУ СВЕТА ОБРАЗОВАЊА И СВЕТА РАДА“

18. фебруар 2016.

Београд - Позивамо Вас на конференцију „Радне праксе као мост између света образовања и света рада" на којој ће бити представљени резултати и ефекти пројекта „ПРАКСАМ – Увођење младих у свет рада кроз радне праксе", који је финансијски подржало Министарство омладине и спорта, а који је реализован у партнерству са Привредном комором Србије. У програму праксе је учествовало укупно 18 привредних друштава из 7 општина и градова у Србији, која су ангажовала 30 практиканата. Према резултатима евалуације програма, сви практиканти сматрају да су током праксе стекли стручне вештине и знања важна за професионални и лични развој.

Конференција ће бити одржана 23. фебруара 2016. године, са почетком у 10 часова, у сали Београд Палата Србије, Булевар Михајла Пупина 2, Београд.

У уводном делу конференције присутнима ће се обратити високи представници Министарства омладине и спорта, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва и Привредне коморе Србије. Своја искуства о учешћу у програму праксе представиће неколико послодаваца и практиканата, док ће се у оквиру панел дискусије говорити о концепту квалитетних стручних пракси, о усвајању стандарда квалитета и унапређењу правног оквира за њихову реализацију.

Значај организовања и реализовања квалитетних стручних пракси у контексту унапређивања запошљивости младих је неоспоран. Стручне праксе представљају све битнији инструмент у кадровским политикама и дугорочним планирањима привредних друштава. Ипак, погрешно осмишљене и спроведене мере подршке за унапређење програма пракси могу да доведу до повећања броја младих који у дугом временском периоду раде лоше плаћене послове у сивој зони. Управо о овим питањима и изазовима, али и примерима добре праксе ће се дискутовати на конференцији. Учесници ће бити представници државних институција и локалних самоуправа, представници канцеларија за младе, пословног сектора, универзитетских центара за вођење каријере, омладинских удружења, студентских организација, практиканти, релевантни експерти, медији и шира заинтересована јавност.

Најљубазније Вас молимо да своје учешће на конференцији потврдите до суботе 20. фебруара попуњавањем онлајн формулара  на https://docs.google.com/a/gradjanske.org/forms/d/1RUKMPn37vmHJWdRtAPAdWgce62PMH01xikXI2EOP-os/viewform За све додатне информације можете се обратити Бојани Јевтовић путем мејл адресе bojana.jevtovic@bos.rs или контакт телефона: 011 3061 341.

Конференцију организује Београдска отворена школа (БОШ) уз финансијску подршку Министарстава омладине и спорта и партнерску подршку Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва и Привредне коморе Србије

Извор: Београдска отворена школа и Координационо тело