Архива вести
                   

ЈКП МОРАВИЦА ДОБИЈА КАМИОН ЗА ПРИКУПЉАЊЕ И ОДЛАГАЊЕ СМЕЋА

18. фебруар 2016.

Прешево – Јавно комуналном предузећу Моравица из Прешева данас ће бити уручен нови камион за прикупљање и одлагање смећа, који је набављен средствима Европске уније и Владе Швајцарске, а преко програма Европски ПРОГРЕС.

Примопредаји камиона ће присуствовати Исабел Перих, директорка Швајцарске агенције за развој и сарадњу у Србији, Ричард Маша, шеф III сектора операција Делегације Европске уније у Републици Србији и Јелена Чолић, заменица директорке Службе Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.

Донација новог камиона за прикупљање и одлагање смећа у вредности 70.000 евра значајно ће помоћи локалном комуналном предузећу у одржавању задовољавајућих хигијенско санитарних услова потребних за прихват људи и одржавању чистоће у Прешеву, које дневно прими више од 2.000 миграната и избеглица.

Спровођење Европског ПРОГРЕС-а, програма који доприноси одрживом развоју јужне и

југозападне Србије, Европска унија и Влада Швајцарске подржавају са укупно 24,46 милиона евра. Програм има за циљ јачање локалне администрације, стварање повољнијег окружења за развој инфраструктуре и привреде као и побољшање спровођења политика у области социјалне инклузије. Активности на терену спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге УНОПС.

У програм Европски ПРОГРЕС укључене су 34 локалне самоуправе, које укључују и локалне самоуправе општина Прешево, Бујановац и Медвеђа.  

Извор: Танјуг и Координационо тело