Архива вести
                   
24. јули 2015.

„НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ МЛАДИХ У НОВИМ ИЗАЗОВИМА”

Прешево, Бујановац, Медвеђа - Академска иницијатива „Форум 10”, уз подршку Фонда за отворено друштво у Србији, објављује позив за учешће двадесет младих припадника/ца албанске и бошњачке  националне мањине у пројекту „Нове генерације младих у новим изазовима – мањински лидери у Санџаку и на југу Србије”.

24. јули 2015.

РОМСКИ ЦЕНТАР ПОМАЖЕ МАЈКАМА И БЕБАМА МИГРАНАТА

Врање - Ромски центар за демократију у Врању отвара данас пункт за прикупљање помоћи мајкама и деци миграната који се привремено налазе у Прешеву и Бујановцу.

24. јули 2015.

ОБУКА ЖЕНА ЗА ВЕБ ДИЗАЈНИРАЊЕ

Врање, Бујановац, Прешево - Тридесет младих жена из Врања, Бујановца, Прешева, Новог Пазара, Сјенице, Тутина и Рашке почеле су обуку за израду и одржавање веб сајтова која ће им омогућити да лакше нађу или започну свој посао.

24. јули 2015.

ПОЧЕЛЕ ПРИЈАВЕ ЗА „ВЕНЧАЊЕ ПОД ГЕЈЗЕРОМ"

Медвеђа - У оквиру туристичке манифестације „Гејзерске ноћи," и ове године биће организовано групно венчање под гејзером.

21. јули 2015.

СТРУЧНА ПОМОЋ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ (ПКС) ЗА ДОБИЈАЊЕ СУБВЕНЦИЈА У ОПШТИНАМА ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА

Стручни тим Привредне коморе Србије припрема мала и средња предузећа, предузетнике и пољопривредне задруге за конкурс за субвенције привредним друштвима у приватном власништву у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа.

21. јули 2015.

ЛЕТЊИ КАМП ЦРВЕНОГ КРСТА ОД 21. ДО 30.ЈУЛА

Гаџин Хан – Црвени крст Гаџин Хан у периоду од 21 до 30. јула организује традиционални летњи камп Црвеног крста под називом „Истина пре свега – Гаџин Хан 2015“. Камп се ове године организује 21. пут.

21. јули 2015.

11 ПОЖАРА У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ

У дане викенда на подручју Јабланичког округа евидентирано је чак 11 пожара на отвореном простору. Највише посла имали су ватрогасци из Лебана који су угасили пожар који је захватио два хектара ниског растиња у атару лебанског села Свињарица.

21. јули 2015.

УСКОРО ПОЧИЊЕ ПРИКУПЉАЊЕ ПОМОЋИ ЗА МИГРАНТЕ У ПРЕШЕВУ

Одбор за људска права Врање и СОС телефон Врање ускоро покрећу акцију прикупљања хуманитарне помоћи за жене и децу мигранте који се привремено налазе у Центру за прихват миграната у Прешеву.

21. јули 2015.

ПОЗИВ ЗА ИСКАЗИВАЊЕ ИНТЕРЕСОВАЊАЗА ИЗРАДУ ДИГИТАЛНЕ ВЕРЗИЈЕ РЕЧНИКА ЗА ДЕЦУ

Висока комесарка за националне мањине (ВКНМ) Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) је уговорила сачињавање српско-албанског и албанско-српског речника за децу основношколског узраста.

20. јули 2015.

СТАНКОВИЋ: ЗА ПРИХВАТНИ ЦЕНТАР У ПРЕШЕВУ 15.000 ЕВРА ДНЕВНО

Београд – Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић рекао је да држава дневно за функционисање Прихватног центра за мигранте у Прешеву издваја 15.000 евра...

«Претходна страна   Следећа страна»