Архива вести
                   

РОЂЕНА ПРВА БЕБА У ВАНБОЛНИЧКОМ ПОРОДИЛИШТУ У ПРЕШЕВУ

28. јули 2015.

Прешево - У понедељак је у ванболничком породилишту у Прешеву рођена прва беба. А.Б. из Прешева родила је дечака тешког 4 килограма ,а према речима докторке Џејљане Ферати порођај је протекао нормално.

Особље, медицинске сестре и лекари у ванболничком породилишту у Прешеву позвали су све труднице у Прешеву да дођу на прегледе, котроле и породе су свом граду.

„Овај порођај је охрабрујући и за све друге мајке и позивамо их да дођу и да се породе у Прешеву“, рекла је докторка Џејљане.

Зоран Станковић, председник Координационог тела честитао је родитељима и особљу ванболничког породилишта  рођење детета.

„Након 26 година у Прешеву је рођена прва беба у савремено опремљеном ванболничком породилишту. Ово је успех свих нас јер смо обезбедили услове да се жене из Прешева и околине порађају у простору које по правилима стуке испуњава највише стандарде“, истако је Станковић.

Председник Координационог тела посебно је поручио особљу да очекује од њих да ће испоштовати високе захтеве које стука поставља пред њих и да ће оправдати те потребе.

Ванболничко породилиште у Прешеву има две сале за порођај, икубатор, фототерапију, собе за сестре, четири собе за рехабилитацију, кухињу и остале потребне просторије.

Од данас труднице из Прешева неће морати да иду по другим градовима и другим болницама. Ваболничко породилиште у Прешеву доступно је мајкама 24 часа.

Извор: Координационо тело