Архива вести
                   

ПАЗИТЕ НА БРОЈИЛА, КАЗНЕ ОГРОМНЕ

22. август 2014.

Врање - Ригорозна контрола крађе струје наставља се провером исправности бројила, најављују у Привредном друштву за дистрибуцију електричне енергије „Југоисток" Ниш.

Екипе „Југоистока" контролишу исправност сваког бројила, па уколико се установи било каква неисправност мерног места код корисника, обрачунаће се неовлашћена потрошња електричне енергије у износу који може бити и више стотина хиљада динара, упозоравају надлежни.

Поред тога следи и подношење кривичне пријаве, јер се ради о кривичном делу.

Привредно друштво за дистрибуцију електричне енергије „Југоисток" Ниш позива све своје купце да уколико примете било какав недостатак или оштећење на свом бројилу то одмах пријаве надлежној електродистрибуцији, јер је то по Закону о енергетици њихова дужност.

Грађани се моле да посебну пажњу посвете пломбама на својим мерним уређајима, бројилима или мерним групама, с обзиром да се велики број грађана јавио последњих дана управо из овог разлога. Наиме, написани су им обрасци неовлашћене потрошње јер нису постојале пломбе на адекватним местима на бројилу и то може довести до нежељених последица.

Након сазнања екипа „Југоистока“о било каквом непријављеном недостатку на бројилу, неће бити накнадног уважавања рекламација“, наведено је у саопштењу „Југоистока” Ниш.

Извор: ОК Радио и Координационо тело