Архива вести
                   

НА ПРОДАЈУ 126 ДРУШТВЕНИХ ПРЕДУЗЕЋА СА ЈУГА СРБИЈЕ

19. август 2014.

Агенција за приватизацију продаје 502 предузећа која су до сада била у власништву државе, а међу њима су ЕИ, МИН, Симпо, ШИК Копаоник, Јумко, Први мај Пирот и многа друга.

Као решење за некадашње привредне гиганте који данас послују с губитком, Влада Србије види приватизацију. Поред њих расписана је и продаја предузећа из области информисања и комуникација, а међу њима су Нишка телевизија, РТВ Врање, Телевизија Пирот, РТВ Цариброд, Радио Бујановац, Радио Лесковац, Радио Медвеђа и Радио Пирот.

Приватизоваће се и све ветеринарске станице и институти на југу Србије.  

Нове власнике требало би да добију и Сијаринска Бања, Институт за лечење и рехабилитацију Нишка Бања и Специјална болница Бујановац.

Поред вишегодишњиих губиташа као што су МИН, ЕИ и Јумко, на листи су и бујановачке Хеба, Бивода, Кондива, нишка Јужна Морава, Водоградња Врање, Геопројект Груп, као и Царичин град Лебане.

Приватизација је решење и за такозвана предузећа у реструктурирању, а једно од њих је и лесковачка Невена за коју већ има заинтересованих купаца.

Писма о заинтересованости потенцијални инвеститори могу слати до 15. септембра 2014. године, а Агенција за приватизацију ће, након прикупљених понуда у року од 45 дана, предложити Министарству привреде моделе приватизације за предузећа за која постоји интересовање.

Обавезан рок за спровођење тих приватизација, сагласно закону о приватизацији, је до краја децембра 2015. године.

Извор: Јужне вести и Координационо тело