Архива вести
                   

Нова искључења струје дужницима

21. август 2014.

Екипе ПД „Југосток“почеле су да искључују струју дужницима који су пре 15 дана добили последње опомене за уплату заосталих дуговања.

Ово предузеће послалао је почетком августа око 20.000 упозорења пред искључење, а процењује се да је на њих одреаговала половина потрошача.

Око 10.000 потрошача са подручја „Југоистока“сада је у великом ризику да остане у мраку а  налози за искључење штампани су за дуговања већа од 10.000 динара.

Ново прикључење на електро мрежу кошта 1.700 или 2.500 динара, у зависности од тога да ли је потрошачу искључена струја са стуба електро мреже или на самом бројилу у домаћинству. Услов за поновно прикључење струје је уплата комплетног дуга за струју.

У знак захвалности за редовно плаћање рачуна за струју, „Југоисток“ће у четвртак, 21. августа, редовним платишама поделити 100 комплета карата за предстојеће Филмске сусрете у Нишу.

Карте ће бити подељене путем јавног извлачења које ће бити организовано у просторијама „Југоистока“. Редовним платишама се сматрају сви они који рачуне измирују у року доспећа, немају дуговања за струју и немају Споразум о репрограму дуга. У „Југоистоку“ такође истичу да њихови запослени неће моћи да буду добитници комплета карата.

Извор: Јужне вести и Координационо тело