Архива вести
                   

ВОЗИЛА КОНТРОЛИШУ И ПРЕСРЕТАЧИ

22. август 2014.

За месец и по дана на путу од Владичиног Хана до граничног прелаза Прешево, десило се двадесетак саобраћајних несрећа, а полиција је открила 620 прекршаја. Због тога је појачана контрола саобраћајних прописа, а возила у покрету контролишу и пресретачи.

Уводе ред на путевима, спречавају и кажњавају свако кршење саобраћајних прописа. Полицајци у пресретачима, специјалним аутомобилима, са најмодернијом технологијом снимају и прате возила на путу када уоче прекршај.

„Затим се издаје јасна порука која се може видети на позадини возила, да се возач заустави на безбедном месту", каже Томислав Спасић, начелник Саобраћајне полиције у Врању.

Прекорачење брзине, насилничка вожња, претицање преко пуне линије, најчешћи су прекршаји које бележе пресретачи. На магистралном путу код Бујановца, возач је не марећи за прописе, претицао преко пуне линије.

„Само сам сад тако возио, иначе стално возим нормално", каже један возач.

За месец и по дана полиција у Врању, открила је на путу 620 прекршаја.

„Открили смо у 38 случајева најтеже прекршаје, а то је насилничка вожња коју изазива одређени број возача на нашем подручју. То значи претицање преко пуне линије три и више возила", каже Томислав Спасић, начелник Саобраћајне полиције у Врању.

На путу од Владичиног Хана до граничног прелаза Прешево од 1. јула, десило се 20 саобраћајних несрећа. У њима су погинуле четири особе, а 21 је повређена. Појачана контрола саобраћаја трајаће до краја септембра.

Извор: РТС и Координационо тело