Архива вести
                   

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 28.08.2014.

28. август 2014.

Позивамо вас да у петак 29. августa у 11 часова у Палати Србија у сали „Београд“ присуствујете презентацији Студије о могућностима унапређења наставе и учења српског као нематерњег језика у основним школама у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа.

За потребе студије спроведено је истраживање у 16 основних школа у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа у којима се настава одвија на албанском језику у циљу утврђивања тренутног стања. Обављени су разговори са директорима и наставницима школа, прикупљена су мишљења свих заинтересованих страна, родитеља деце, народних посланика, Националног савета Албанаца, председника општина и шире заједнице.

Окупљенима ће се обратити Данијела Ненадић, директорка Службе Координационог тела,саветница директорке Службе Координационог тела  и координаторка пројекта Милица Родић, координаторка студије Наташа Бошковић, Душанка Звекић – Душановић и Весна Крајишник, експерткиње и ауторке студије,председник Координационог тела проф. др Зоран Станковић, министар просвете, науке и технолошког развоја, Срђан Вербић, висока комесарка за националне мањине, Њ.Е Астрид Торс,шеф Делегације Европске уније у Републици Србији, Њ.Е Мајкл Дaвенпорт,амбасадор Велике Британије у Републици Србији, Њ.Е Денис Киф,председник општине Бујановац, Нагип Арифи,председник Националног савета албанске националне мањине, Галип Бећири,

Сви заинтересовани новинари могу послати акредитације на маил tamara.milosevic@kt.gov.rs. Новинари који имају сталне акредитације требало би да потврде свој долазак.

Од 12 до 12 часова и 15минута предвиђене су изјаве за медије о овој теми.

Агенда