Архива вести
                   
15. август 2014.

ТРАКТОРСКА „СПАВАЋА КОЛА"

Фотографија уморног човека који је је одлучио да у необичном превозу мало одспава и одмори недавно је снимљена на локалном путу Бујановац – Врање

Возач трактора и његов сапутник у приколици представљали су не само опасност на путу, већ и атракцијиу, јер су многи путници усликали овај необичан призор.

14. август 2014.

ЏЕЗ-МУЛТИКУЛТУРАЛНИ ИЗРАЗ

Педесетак полазника пројекта „Џез-мултикултурални израз“, у оквиру којег су студенти музичких академија, учесници музичких школа, као и самоуки музичари из шест градова на југу Србије учествовали у бесплатним радионицама, наступиће 15. августа на позорници за младе Нишвила. Радионице су део Нишвил џез фестивала.

14. август 2014.

У БУЈАНОВАЧКИМ И ПРЕШЕВСКИМ ЛОКАЛИМА НАЈМАЊЕ ДЕВОЈАКА С ЈУГА

Врање - Врањска полиција саопштила је да су у полицијкој провери угоститељских објеката   на подручју Бујановца и Прешева откривене 32 женске особе које су радиле без уговора о раду.

У ноћи између 12. и 13. августа ове године,  припадници  Полицијске управе у Врању, у сарадњи са Туристичком инспекцијом, Теренском контролом пореске управе и Инспекцијом рада, на подручју Бујановца и Прешева спровели су појачану акцију контроле пет угоститељских објеката, од тога четири на подручју Бујановца и један на подручју Прешева.

12. август 2014.

НАЈВЕЋА ЛЕТЊА АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Бујановац - Лети се обично смање залихе крви, због чега се одлажу операције пацијената. У Србији је дневно потребно хиљаду јединица крви, а болници у Врању око 15. У случају ванредних ситуација потрено је и дупло више крви.

11. август 2014.

ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ЦЕНТРАЛНОГ ТРГА У БУЈАНОВЦУ

У центру Бујановца започело је уређење централног трга. Обимни радови финансирају се из општинског буџета и уз помоћ Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа са 30 милиона динара, а импозантна је и површина која ће добити нови изглед – чак 7.700 квадрата.

11. август 2014.

ОШАМАРИО ПОЛИЦАЈЦА

Бујановац - Полиција је у Бујановцу, по налогу тужиоца, одредила задржавање до 48 сати М. Џ. (48) због постојања основа сумње да је ошамарио саобраћајног полицајца приликом обављања службене дужности, саопштено је из МУП-а Србије.

11. август 2014.

ОРАОВАЧКО ЈЕЗЕРО ДОБИЈА НОВ ПУТ

Локална самоуправа општине Прешево је у селу Ораовица започела асфалтирање пута поред језера тог села.

Реализацију пројека финансирају општина Прешево и Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа. Пројекат асфалтирања пута дугог 1600 метара је предвиђен инвестиционим планом за 2014.годину а средства предвиђена за споменути пројекат износе 29 милиона динара. Пројекат треба да буде завршен наредне године.

8. август 2014.

ОСНОВНО И СРЕДЊОШКОЛСКО ОБРАЗОВААЊЕ У ЈУЖНОЈ СРБИЈИ

У 60 општина у Србији скоро сви основци завршавају школу, а у 55 општина мање од 90 одсто ђака. Најтежа ситуација је у општинама Медвеђа, Црна Трава и Мерошина, где основну школу заврши мање од 70 одсто ђака. У 15 општина, које укључују и општину Гаџин Хан, тај проценат се креће од 70 до 80 посто, док у 37 општина, које укључују и општину Прешево, између 80 и 90 одсто ђака заврши започето основно школовање.

7. август 2014.

АКЦИЈА ИСКЉУЧЕЊА СТРУЈЕ У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ

Врање/Бујановац/Прешево -На 13 локација у Пчињском округу рано јуче почела је акција искључења струје нередовним платишама и онима који је краду, а у којој учествује и полиција, изјавио је у Врању министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

„Акција се спроводи неселективно и хоћемо да покажемо да без обзира на то да ли је неко Србин, Албанац или припадник било које друге нације мора да плаћа струју и мора да се понаша законито, да не сме да шверцује наркотике и не може да поседује илегално  оружје“, упозорио је Стефановић и указао да је плаћање струје државно, а не национално питање.

7. август 2014.

БЕРБА КУПИНЕ У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ

Врање - На територији Пчињског округа у току је берба купине.Произвођачи нису задовољни откупном ценом, а и род је нешто лошијег квалитета због обимних падавина, кажу у Пољопривредно саветодавној служби. Сузана Јеркић, инжењер воћарства при пољопривредној служби, каже да је просечан принос ове године 12 тона по хектару.

«Претходна страна   Следећа страна»