Архива вести
                   

СТАНКОВИЋ ПОЗВАО АЛБАНЦЕ НА НАСТАВАК ДИЈАЛОГА

19. јун 2014.

Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и  Медвеђу позвао је политичке лидере Албанаца из ових општина да се врате дијалогу са Владом Србије и на тај начин решевају актуелна питања.

Станковић је на трибини ОК радија из Врања „Владавина права и етнички односи на југу Србије“ рекао да без дијалога који је покренут прошле године нема ни напретка у међунационалним односима на овом простору.

-Сви желимо напредак и не смемо дозволити да нас себични разлози зауставе на том путу, истакао је Станковић.

Председник Координационог тела нагласио је да Влада Србије има стратегију за овај простор и изразио наду да ће у наредне две године план заживети у пуном капацитету.

Овакав став подржао је и заменик заштитника грађана, Роберт Сепи који је рекао да је било какав дијалог бољи и од најбољег монолога и позвао Албанце да значајније користе законске ресурсе који им стоје на располагању.

Председник општине Прешево, Рагми Мустафа изјавио је да је дијалог Албанаца са Владом Србије прекинут, јер политички лидери са ових простора пристају да разговарају само као равноправни партнери, на шта му је Станковић реплицирао да Србија поштује јужносрпске Албанце и више него што је закон на то обавезује.

Трибину „Владавина права и етнички односи на југу Србије“ организовао је ОК радио у оквиру пројекта „Владавина права-да живимо као сав нормалан свет“ коју овај медиј имплементира у оквиру пројекта Делегације Европске уније „Јачање слободе медија“.

Извор: Координационо тело и ОК радио